Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Milovník zvířat v Brně vysklil okno vyhřátého auta, aby vysvobodil smutného psa

Psí lásku a vděk si vysloužil neznámý hrdina v brněnských Žabovřeskách. Na parkovišti si zachránce všiml smutných očí, která na něj pokukovala z auta vystaveného na přímém slunci. Těžce oddychujícímu hafanovi v zapařeném voze proto pomohl, sklo vytloukl a čtyřnohému zvířátku dal to, co k životu potřebuje nejvíc.

Velkou náklonnost ke zvířatům projevila neznámá osoba v jihomoravské metropoli. Milovník čtyřnohých tvorů se nechtěl dívat na nešťastného psa uvězněného ve vyhřátém voze, a tak se rozhodl, že křížence vysvobodí. Aby se psík nabažil čerstvého vzduchu, okénko zaparkovaného peugeotu vysklil.

„V době, kdy venkovní teplota přesahovala dvacet stupňů, byl uvnitř vozu na slunci zamčený středně velký kříženec. Měl sice v dosahu misku s vodou, strážníci ale viděli, že zrychleně dýchá a snaží se zchladit,“ sdělil mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem.

Hlídku na místo přivolal sedmašedesátiletý muž, kterého opodál zastavil kolemjdoucí a trval na tom, ať kvůli hafanovi vytočí číslo 156. Volajícímu vysvětlil, že u sebe nemá mobil. „Majitel vozu přišel až tři čtvrtě hodiny po oznámení, a to na základě policejního telefonátu. Na svém přístupu k chovu zvířete neviděl nic zvláštního a strážníky přesvědčoval, že se mazlíčkovi nemohlo nic stát,“ dodal.

Strážci zákona proto páníčka upozornili, že uvnitř dopravního prostředku je teplota výrazně vyšší než venku. S podezřelým se poté setkali i republikoví policisté, kteří ale trestný čin vyloučili. Hlídka proto případ předala úřadům kvůli možnému porušení veterinárního zákona.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Žabovřesky, pes, auto, léto, teplo, sklo, strážníci, MP Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

KAŽDEJ CHCE MAZLÍČKA A STARAT SE O NĚJ NEDOKÁŽE!!! ZAVŘÍT BORCA MÍSTO PSA, ABY SI TO VYZKOUŠEL!!!

Neděle, 13. srpna 2023, 07:04Odpovědět

Milovník zvířat v Brně vysklil okno vyhřátého auta, aby vysvobodil smutného psa  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.