Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Senior z Brna vytočil servírky i strážníky. Stále opakoval stejnou hlášku

Naštvat obsluhu brněnské hospody se povedlo seniorovi, který odmítal zaplatit svou útratu. Tvrdohlavého muže k uhrazení částky nepřinutili ani strážníci. Brňana, který na každou otázku odpovídal hláškou „o co vám jde“, museli nakonec z podniku vyvést. Na muže nyní čeká pokuta až padesát tisíc korun.

Rozruch v královopolské restauraci způsobil jednašedesátiletý Brňan, který vytrvale odmítal zaplatit svou útratu. Obsluha podniku nakonec po půl hodině přemlouvání přivolala hlídku městské policie. 

Strážníci brzy dostali možnost přesvědčit se, jak složitá je se zákazníkem domluva. Na většinu otázek odpovídal slovy „o co vám jde“ a po vysvětlení problému si krátce prohledal batoh a kapsy, aby oznámil, že nemá peněženku ani platební kartu,“ popsal situaci mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Vzápětí vše začalo nanovo, když se uprostřed rozhovoru Brňan nečekaně znovu zeptal, co se děje, a jestli snad dluží v podniku nějaké peníze. „Uhradit 1349 korun očividně neměl v úmyslu, a tak strážníci poskytli majiteli podniku na základě jeho oprávněného zájmu mužovy základní údaje a vysvětlili, jak postupovat při vymáhání částky,“ dodal Ghanem. 

Seniora hlídka vyprovodila z podniku, kde mu zopakovala, že případ postoupí do správního řízení. Za majetkový přestupek neplatiči hrozí pokuta do 50 tisíc korun. 

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky restaurace, placení, strážníci, pokuta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

To tak neberte za muže hlásila tuto naučenou hlášku umělá inteligence - O CO VÁM JDE - je určitě nahrávka ROBOTA z nějaké pohádky....TAK O CO VLASTNĚ TADY JDE?

Středa, 6. září 2023, 16:14Odpovědět

Marie Anna Havlovicová

Raději by ho mě vidět lékař (neurolog), toto vypadá jako popis komplexního fokálního epileptického záchvatu.

Pondělí, 7. srpna 2023, 21:27Odpovědět

Petr Skácel

Máte pravdu, třebas jde o částečný epileptický záchvat. Byl jsem totiž svědkem, jak u stažených závor obcházela auta slečna s žádostí o odvoz. Chovala se jako opilá, ale v pozdější tiskové zprávě byla sdělena její, Vámi uvedená diagnóza.

Úterý, 8. srpna 2023, 15:01Odpovědět

Karel Bárta

Strážníci nemohou předat věc do správního řízení pro majetkový přestupek, protože podmínkou pro předání je zadokumentovat úmysl toho muže, že již před příchodem do restaurace měl v úmyslu útratu nezaplatit a to se jim asi nepodaří. Takže klasický občansko - právní spor, který musí dát majitel restaurace k soudu. Otázkou je, zda se mu to vyplatí.

Pondělí, 7. srpna 2023, 08:31Odpovědět

Roland von Wagen

Udělat v jednom v hospodě útratu za 14 stovek, asi na to taky rychle zapomenu.

Pondělí, 7. srpna 2023, 07:46Odpovědět

Jaromír Kobelka

61 a senior? Mě je taky 61 a ještě musím chodit do práce, tak jaký senior sakra.

Pondělí, 7. srpna 2023, 07:08Odpovědět

Petr Skácel

Pokud byste sloužil u záchranných složek, též jste mohl být senior. V uvedeném věku již šest let. Můj spolužák to tak měl, přeji jemu klidný důchod.

Úterý, 8. srpna 2023, 15:04Odpovědět

Senior z Brna vytočil servírky i strážníky. Stále opakoval stejnou hlášku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.