Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Zfetovaný muž z Brna napadl při čekání na dávky seniorku. Je jedno, co beru, bránil se

Křikem, nadávkami, a dokonce i napadením ostrahy způsobil na úřadě práce rozruch Brňan, který se na hledání nového zaměstnaní posilnil pervitinem. Strážníkům agresor nejprve tvrdil, že návykové látky neužívá. Když ale hlídka požádala o příjezd kolegy s drogovým testem, změnil názor a bojoval za to, že je jedno, co si dává.

Nepokoj na úřadu práce vyvolal jednačtyřicetiletý Brňan, který frontu na dávky ostatním zpestřil hlasitým křikem a ohrožováním lidí v čekárně. Trpělivost úředníkům došla v moment, kdy se útočník pokusil udeřit do obličeje šedesátiletou pracovnici ostrahy. Zaměstnanci pak na muže okamžitě zavolali městkou policii. 

Žena se dokázala ráně vyhnout, dostat agresora z objektu však bylo nad její síly. Hlídka muže rychle našla a jeho chování jí připadalo velmi neobvyklé. Stále potřeboval být v pohybu, prudce gestikuloval a rychle přešlapoval,“ popsal situaci mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Podle Ghanema nebylo na první pohled jasné, jestli je muž pod vlivem drog anebo má duševní problémy. „Hlídka s ním od začátku mluvila velmi klidně, i přesto celou dobu zvyšoval hlas, urážel ji a svoje věty prokládal vulgarismy,“ dodal.

Nejprve hlídce tvrdil, že drogy nebere a odmítal úřad opustit. „Když ale strážníci požádali o příjezd republikové kolegy s drogovým testem, vykřikl, že je jeho věc, co si dává. Zkouška přítomnost návykových látek potvrdila a muž přiznal, že pravidelně užívá pervitin,“ řekl Ghanem.

Dál se nevybíravě dožadoval vstupu do budovy, a tak ho strážníci nechali převézt na záchytnou stanici. Po vystoupení ze sanitky se Brňan ještě pokusil napadnout zdravotníky a po zafixování na lůžku si ho převzala lékařka.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Úřad práce Brno

Štítky drogy, pervitin, Brno, úřad práce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Na stream.cz se dnešní době dlouhodobě věnuje brněnský sociolog Standa Biler ve Všichni tady umřeme. O důvodech dnešního marasmu píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy a dalšími články zde.

Středa, 9. srpna 2023, 22:08Odpovědět

Jiří Svoboda

Tak to dopadá, když se z cikána stane Rom a gadžo ho musí živit. Byly časy, kdy se jim oficiálně říkalo občané cikánské národnosti a všichni museli hákovat, jinak měli na krku příživnictví, což bylo trestné. To ovšem bylo za časů nesvobody...

Neděle, 6. srpna 2023, 10:50Odpovědět

Lenka Kuchařová

Od r.1989 stále marně čekám,kdy se najde někdo zodpovědný,kdo tuto otázku bude smysluplně řešit,ale to asi budu dříve pod kytičkama ". Manžel mé kolegyně učil svého času ve zvláštní škole v Brně na ul.Sekaninova,kam chodili hlavně romské děti.Jednou se mu stalo,když měl s hochy z 9třídy tzv. dílny,že mu jeden romský žák strčil ruku pod nějakou mašinu a jemu se podařilo tomu klukovi na poslední ruku tu ruku strhnout a díky tomu se mu nic závažného se nestalo.Za to mu ale ten romský výrostek začal nadávat,že chce být invalida,a že rozhodně pracovat nikdy nebude....

Sobota, 5. srpna 2023, 17:27Odpovědět

Jiří Svoboda

Obyvatelé Cejlu o sobě dávají vědět...

Sobota, 5. srpna 2023, 17:13Odpovědět

Zbyněk Vondráček

Téma "sociální dávky" hlavně těch,co dloóóóóuhodobě nechtějí,pardon,nemohou sehnat práci,je v tomto státě naprosté TABU,které se neřeší.

Sobota, 5. srpna 2023, 17:05Odpovědět

Lenka Kuchařová

Hlavně že politici neustále hledají jak a kde ušetřit,ale na velkorysé dávky pro několik generací nepracující etnikum,si netroufnouz ani omylem.

Sobota, 5. srpna 2023, 17:20Odpovědět

Jarda Adámek

Dobrý den, je videt jakou......., stat zivi za penize danovych poplatniku, kteri na ne vydelavaji kolikrat za minimalni mzdu!!! Další komentář je zbytecny ????????????????

Sobota, 5. srpna 2023, 16:27Odpovědět

Josef Volfík

Takový exemplář nemá dostat ani korunu, ale jen nahnat na nucené práce. A co si vydělá, když se odečtou na náklady, co s ním stát bude mít to dostane.

Sobota, 5. srpna 2023, 16:26Odpovědět

Lenka Kuchařová

Více jak tři generace nepracují,ale neustále si stěžují.V Brně dostávají zcela gratis drahé byty přímo ve středu města,kde běžný pracující nemá na to,aby utáhl vysoké nájmy,ale tito ,,diskriminovaní "dostali byty úplně zadarmo a vydatně dotované nájmy včetně nemalého množství dalších dávek na všechno.Neznám stát,který by určité etnikum bvšemožně dotoval,aby jeho členové nemuseli pracovat a to hned po dokončení ZŠ.Z čeho jim např.vyměřují důchody,když NIKDY nepracovali?

Sobota, 5. srpna 2023, 13:43Odpovědět

Baron Kocharovski

"Z čeho jim např. vyměřují důchody, když NIKDY nepracovali?"
odpověď najdete, máte internet, tak ho použijte. bude to minimální důchod, (ale k tomu ASI plno dalších SOCIÁLNÍCH DÁVEK), takže vlastně pohoda. :-((( ale jinak: dnes už není povinnost pracovat, takže...

Neděle, 6. srpna 2023, 13:01Odpovědět

Lenka Kuchařová

Fotka je z úřadu v Brně na ul.Křenová,kde je každý měsíc fronta členů státem chráněného etnika na štědré dávky od státu,na které my všichni poctivě pracující platíme daně.Jak dlouho ještě?

Sobota, 5. srpna 2023, 13:12Odpovědět

Jozef Novak

To už bude na velké F, tedy na furt. Když nedostanou, tak si vždy nějak uzmou. Takové lidi nikdo nezaměstná, ani s nimi nebude chtít pracovat :-)

Sobota, 5. srpna 2023, 13:32Odpovědět

Jiří Svoboda

Máme hádat etnikum?

Sobota, 5. srpna 2023, 12:52Odpovědět

Max Braun

Nemusíte, je to jasný jak facka.

Sobota, 5. srpna 2023, 17:20Odpovědět

Zfetovaný muž z Brna napadl při čekání na dávky seniorku. Je jedno, co beru, bránil se  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.