Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Žena v Brně se sousedy honila štěně mezi paneláky. Pak se divila, že jí raflo do nohy

Au to bolí, ozývaly se nářky z brněnského sídliště Lesná, kde se do potíží dostala třiačtyřicetiletá žena. Brňanka společně se sousedy mezi bytovkami honila malé štěně křížence, jež uteklo opilé majitelce a lítalo po silnici. Neohrožená obyvatelka ale za statečnost zaplatila ošklivým kousancem, který jí mrštné zvíře uštědřilo.

K honičce čtyřnohého uličníka a brněnské milovnice zvířat došlo ve středu večer. Společně s lidmi z paneláku se neohroženě vrhli za hafanem bez náhubku. Majitelka totiž svého svěřence nechala volně pobíhat po silnici. Sama přitom spala, protože se přepila alkoholickými nápoji. Do situace promluvili rovněž strážníci, kteří dostali povel k příjezdu. Do terénu nasadili hlídku i s odborníkem z odchytové služby. Společnými silami nakonec mazlíčka lapili. Úspěch byl vykoupený krvavým šrámem nad kolenem. 

„Pokousaná Brňanka odmítla hlídkou nabízené přivolání záchranářů. Měla štěstí, protože se na místě nacházela zdravotnice, která jí zranění odborně ošetřila,“ popsala mluvčí Městské policie Brno Jana Pokorná

Pracovníci v uniformách po chycení psa se zaměřili rovněž na podřimující chovatelku. Za představila jako šestatřicetiletá žena z Benešovska, u které bylo na první pohled zřejmé, že to přepískla s alkoholem. Nadýchala skoro dvě promile a strážníci ji doprovodili na záchytku. 

Psa, který je údajně očkovaný, si po vystřízlivění může vyzvednout v útulku městské policie. Tvrzení o očkování však bude muset doložit zejména zraněné ženě. Podezření z porušení městské vyhlášky a přestupku proti občanskému soužití strážníci oznámili úředníkům,“ dodala Pokorná.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Brno

Štítky Brno, Strážníci, Honička, Alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hana N

Štěně jak staré? Šťěně nemusí být na vzteklinu očkované. Ale jinak zpráva hodnotná, paní má bebí lol.

Pátek, 4. srpna 2023, 02:34Odpovědět

Žena v Brně se sousedy honila štěně mezi paneláky. Pak se divila, že jí raflo do nohy  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.