Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Muž v Brně se mstil seniorovi za jízdu kolem rybníku. Pěstí mu rozmlátil auto

Emotivní rozmíška se odehrála u Medláneckého rybníka v Brně, kde se střetli dva muži. Senior vyjel na oblíbené výletní místo autem, což se nelíbilo kolemjdoucímu. Postavil se proti autu jako aktivista, odmítal uhnout a posléze pěstí mlátil do auta. Celý spor nakonec přidělal práci strážníkům.

Na projížďku kolem přírodního úkazu vyrazil dvaašedesátiletý řidič. Cestou se střetl s o patnáct mladším Brňanem, jemuž se přítomnost motorové vozidla na place vůbec nelíbila. Rozhodl se, že seniora potrápí a znemožní mu průjezd. Neuhnul ani ve chvíli, když motorista troubil. Klakson ale muže vyprovokoval. Uchýlil se k agresivnímu výpadu. Vší silou bouchl pěstí do kapoty a pustil se s šoférem do ostré hádky, kterou zakončil ranou do boční strany karoserie. Poté rychle utekl do Ryšovy ulice. 

„Majitel, v tu dobu už poškozeného osobního auta, se za ním vydal a cestou přivolal strážníky. Údery vytvořil údajný útočník na vozidle dvě prohlubně a poškodil v místě promáčknutí lak karoserie. Způsobenou škodu vyčíslil majitel na částku kolem 10 tisíc korun,“ popsala mluvčí Městské policie Brno Jana Pokorná.

Hlídka oba aktéry rozepře našla a popovídala si s nimi. Dozvěděla se, že dvaašedesátník projížděl po účelové komunikaci podél vodní plochy. Agresor si ale myslel, že se nachází na chodníku a má proto přednost před autem. Strážníci naznali, že v takovém případě zavolají do terénu státní policii.

„Republiková policie po konzultaci s řidičem poškozeného auta ponechala majetkový přestupek plně v kompetenci strážníků. Oba aktéři se dohodli na úhradě vzniklé škody a od strážníků se dozvěděli, že podezření ze spáchání přestupku projednají úředníci,“ dodala Pokorná 

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Strážníci, Senior, Konflikt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž v Brně se mstil seniorovi za jízdu kolem rybníku. Pěstí mu rozmlátil auto  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.