Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Opilci z brněnského nádraží bránili lidem v cestě na vlak a zažehli ostrý konflikt

Nepřehledná a vyhrocená situace se odehrála na brněnském hlavním nádraží. O rozruch se postarali dva alkoholem posilnění muži, kteří návštěvníkům znemožňovali vstup do budovy. Chování Brňanů se nelíbilo sekuriťákům a do dvojice se pustili. Celý spor plný ostrých slov nakonec uklidňovali až strážníci.

Rozepře na ústředním železničním uzlu moravské metropole se odehrála v úterý krátce po půlnoci. Hlavními aktéry případu se stali dva přátelé. Dvaadvacetiletý mladík a jeho o osm starší parťák si vychutnávali na schodech v Nádražní ulici alkoholické nápoje, vyřvávali a bránili cestujícím ve vstupu do budovy. Chování nastartovalo pracovníky ostrahy, kteří se pustili s přítomnými do ostré slovní výměny. Do napjaté atmosféry následně přijeli přivolaní strážníci.

„Po příjezdu před budovu hlavního vlakového nádraží strážníci uviděli skupinu čtyř mužů. Navzájem se slovně napadali a situace byla vyhrocená. Strážníci okamžitě a profesionálně všechny přítomné uklidnili,“ sdělila mluvčí Městské policie Jana Pokorná.

Hlídka se po zmírnění emocí vyptávala znesvářených stran, co se stalo. Každý sdělil svůj pohled na věc. Sekuriťáci řekli, že mladí Brňané obtěžovali přítomné nepřizpůsobivým chováním. Jenže oba kamarádi se bránili. Naopak vinu za svalovali na příliš horlivé pracovníky bezpečnostní agentury. Údajně jim vulgárně nadávali a vyhrožovali, že je zbijí. Strážci brněnského zákona si vše zapsali a vysvětlili další postup. 

Všichni jsou podezřelí ze spáchání přestupků proti občanskému soužití. Teprve až příslušný správní orgán rozhodne o vině a případném trestu,“ uzavřela Pokorná.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Nádraží, Strážníci, Alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ivan Pacholík

Chce to zákaz výroby, dovozu a prodeje alkoholu. Co už má na svědomí lidí od zničených rodin, zdraví až po tisíce mrtvých!. Ale to by zase stát přišel o výrazný zdroj příjmů.

Sobota, 29. července 2023, 17:55Odpovědět

Patrik Černoušek

Potkal jsem se s kamarádem, kterého jsem léta neviděl. Neměl čas, tak jsme si koupili plechovku piva a že dáme cigáro, než pojede. Přišli za námi policajti, že tam pít nesmíme. Hlavně že bezďáci a fetky můžou. Policie na baterky.

Pátek, 28. července 2023, 20:43Odpovědět

Tomáš V

Tohle je celé roky! A co policie? Jen tam staví prázdná auta v řadě a my je platíme z daní, aby nás živli obtěžovali.

Pátek, 28. července 2023, 11:03Odpovědět

Marie Glanczová

na co máme policii? asi na ...

Čtvrtek, 27. července 2023, 17:51Odpovědět

Ivana Vaňková

Tak opilci jsou u každého nejen nádraží. Asi to chce nějaký pepřák nebo pořádného bodyguarda. Kdysi by se s nimi strážníci nemazlili. Jojo, ta demokracie

Středa, 26. července 2023, 11:19Odpovědět

Lenka Kuchařová

Opilci v nemalém počtu jsou u brněnského vlakového nádraží každý den a i člověk,který tudy jenom prochází má co dělat,aby se z nich nepozvracel.Policie to neřeší,takže nezbývá než sebrat odvahu,případně si sehnat někoho na ochranu pokud potřebujete dojít na vlak,nebo si koupit jízdenku.

Středa, 26. července 2023, 10:55Odpovědět

Opilci z brněnského nádraží bránili lidem v cestě na vlak a zažehli ostrý konflikt  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.