Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Na Brněnské přehradě oživovali seniora. Spadl z lodi při závodu plachetnic

Pořádně drama se odehrálo na Brněnské přehradě, kde se do nesnází dostal zhruba šedesátiletý muž. Společně se manželkou si objednal plachetnici, s níž se vydal na závod. Jenže při manipulaci s dopravním prostředkem šéf plavidla spadl a začal se topit. Z vody ho pak vytáhli záchranáři, kteří zahájili resuscitaci.

Vážná nehoda se odehrála o víkendu v oblasti Rakovce, kam zavítal i šedesátník s ženou, aby si zazávodili s plachetnicí. Jenže při soupeření nezvládl práci s plachtou, padl do vody a topil se. Členka posádky neuměla plavidlo ovládat a volala o pomoc. Na místo po chvíli spěchali hasiči i strážníci z poříční jednotky, která zraněného objevila zhruba dvě stě metrů od břehu. 

Nehýbal se, měl promodralé rty a záchranářka pro něj skočila do vody. Strážníci ho vtáhli do člunu, kde mu okamžitě začali poskytovat nepřímou srdeční masáž. Pokračovali v ní během plavby ke břehu, a potom až do předání přivolaným zdravotníkům u výpravny lodí v přístavišti,“ popsal mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem

Zdravotníci začali s resuscitací. Nakonec měli úspěch. Muže oživili a přivolali mu sanitku, která zamířila se závodníkem do nemocnice. Hlídka následně zjišťovala, co se stalo. „Podle svědků přepadl přes palubu při manipulaci s plachtou. Žena, která plula s ním, neuměla loď ovládat, a tak hlasitě volala o pomoc. Případ prošetří republiková policie,“ dodal Ghanem.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Přehrada, Tonutí, Loď

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Brněnské přehradě oživovali seniora. Spadl z lodi při závodu plachetnic  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.