Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Rvačka na brněnském Cejlu vyvolala rozruch. Nešlo o Ukrajince, klidní situaci policie

Brněnští policisté vyšetřují rvačku na Cejlu, která v pátek pozdě večer skončila hospitalizací cizince. Kromě zraněného muže měla potyčka tři další aktéry. Incident spojovali místní s napětím panujícím mezi romskou a ukrajinskou komunitou. Policisté ale jakoukoliv spojitost vyloučili.

Na sociálních sítích se šíří video zachycující rvačku, která se v pátek krátce před jedenáctou hodinou večer strhla na brněnském Cejlu. Záběry ukazují dva muže jak bijí a kopou jednoho dalšího, který následně uteče do vchodu domu. Na místo potyčky dorazila policejní auta, záhranka a zhruba desítka těžkooděnných policistů. 

Jeden muž cizí národnosti skončil poraněný v nemocnici a další tři aktéry policisté zadrželi. Podle některých účastníků rvačky mělo jít o pokračování střetu mezi brněnskými Romy a Ukrajinci. „Nikdo z aktérů konfliktu není Ukrajinec,“ zdůraznil policejní mluvčí David Chaloupka. Cizincovu národnost ale nespecifikoval.

Podezřelé jsme zadrželi a konfliktem se zabýváme pro podezření z výtržnictví a ublížení na zdraví. Vyvarujme se zejména v současné době unáhleným soudům," uvedla policie na twitteru. V romské komunitě v Česku se v posledních týdnech objevily protiukrajinské nálady.

Na sociálních sítích se šíří například i video zachycující desítky Romů v Brně, kteří se shromáždili před ubytovnou cizinců. Skupina stála před domem v brněnském Bronxu, kde poté vykřikovala různá sprostá a protiukrajinská hesla. 

Policie si posvítí na video z Brna, na kterém Romové vyhrožují Ukrajincům

Na sociálních sítích se objevilo video zachycující desítky Romů v Brně, kteří se shromáždili před ubytovnou cizinců. Skupina stála před domem v brněnském Bronxu, kde poté vykřikovala různá sprostá a protiukrajinská hesla. Videem, na které...

Napětí mezi Romy a Ukrajinci vzniklo v červnu v Brně po incidentu, při němž poblíž brněnské přehrady zemřel mladý Rom. Podle nepotvrzených informací byl útočníkem Ukrajinec, policisté pouze uvádějí, že šlo o cizince. Podezřelý muž je ve vazbě. V půlce června kvůli tomuto incidentu uspořádali Romové v Brně demonstraci.

V centru Brna se před Janáčkovým divadlem sešla tisícovka Romů, aby uctila památku tragicky zesnulého člena komunity, kterého zavraždil muž údajně pocházející z Ukrajiny. Původně plánovanou demonstraci organizátoři odvolali kvůli strachu z...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky policisté, Cejl, rvačka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přéma Gorovitz

Ale byl to východ.......media ted lžou jak se to zvrtne poženem vládu nejen klackama a ty socky z ua kteří žerou naše prychy taky povalí.....

Neděle, 23. července 2023, 16:14Odpovědět

Baron Kocharovski

pobodaný borec byl MOLDAVAN; krve z něj bylo, jako z vo/la. (potvrzeno nikoliv jen přihlížejícími). ostatní MOHLI být brikety nebo úkáčka, ale to už potvrzeno nemám.

Neděle, 23. července 2023, 15:28Odpovědět

Jarda Adámek

Dobrý den, no zrejme to od pohledu nebyli ani cikani ani Ukrajinci, vypada to, ze to byli obyvatele z jinych planet, mimozemskeho puvodu!! Další komentář je zbytecny ????????????????????????

Neděle, 23. července 2023, 11:41Odpovědět

Miroslav Borek

Tomuto hantecu jsem vůbec nerozuměl.

Sobota, 22. července 2023, 17:48Odpovědět

Rvačka na brněnském Cejlu vyvolala rozruch. Nešlo o Ukrajince, klidní situaci policie  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.