Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Do růžových kol se nekope, kárali teenagery v Brně strážníci a odměnili je pokutou

Čáru přes rozpočet udělala mladíkům v Brně hlídka městské policie, která je načapala, jak se omladina baví kopáním do odložených koloběžek a jízdních kol. Strážníci teenegery, kteří pokládali kopání do sdílených dopravních prostředků za skvělou zábavu, vyvedli z omylu.

K případu došlo ve středu krátce po půlnoci v Renneské třídě, kde se potloukali letní nocí dva mladí chlapci z Brna. Šestnáctiletý Brňan a jeho o dva roky starší parťák si večer zpestřovali kopáním do zaparkovaných vozítek. Nejvíce ran schytala růžová kola. Trénink kopacích dovedností ale za nedlouho ukončili strážníci, kteří zábavu mladých sledovali na kamerách. Na místo proto vyslali hlídku, aby zajistila pořádek. Oba podezřelé úspěšně objevila ve Vídeňské ulici. 

Mladým Brňanům nebyla přítomnost strážníků vůbec příjemná, netušili totiž, že při nácviků kopů jsou pozorováni bdělýma očima pracovníků dohledu. Oba Brňané hlídce řekli, že se nudili, proto do kolových prostředků kopali i s vědomím, že je mohou poškodit,“ popsala mluvčí Městské policie Brno Jana Pokorná

Mladíci si kromě výchovného políčku od strážců brněnského zákona vysloužili také peněžitý trest. Z kapesného totiž nejspíše budou muset zaplatit sankci. „Za majetkový přestupek strážníci oběma uložili pokutu,“ dodala Pokorná s tím, že dopravní prostředky nejsou poškozené.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Koloběžky, Kopání, Strážníci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do růžových kol se nekope, kárali teenagery v Brně strážníci a odměnili je pokutou  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.