Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Bezdomovci v Brně sáhl do kalhot drzý mladík, aby si na minutu užil stokorunu

Pořádnou dávku drzosti ukázal brněnským strážníkům kapsář v centru města. V podchodu u hlavního nádraží si dvacetiletý Brňan připravil budíček pro dřímajícího bezdomovce. Muži, jenž zasněně ležel na zemi v rohu, beze studu prohledal oblečení, ze kterého vytáhl sto korun. S kapsami nacpanými penězi ho ale rovnou před východem zastavili strážníci, kteří celý incident sledovali na kamerách.

Okrádat nejchudší se nestyděl muž v jihomoravské metropoli. Pro lup se vydal do podchodu u hlavní zastávky železnice, kde nejdřív zatoužil po věcech z tamního tržiště. „Zřejmě v domnění, že ho nikdo nevidí, se nejprve pokoušel dostat mřížemi do jednoho ze stánků, kterými chtěl vytáhnout uschované zboží. Když neuspěl, zaměřil se na muže pospávajícího v nedalekém zákoutí,“ sdělila mluvčí Městské policie Brno Markéta Skřivánková.

Protože podřimující bezdomovec nehybně ležel na zemi, zloděj si nad něj stoupl a začal hledat svoji kořist. Zalíbilo se mu především jeho odložené oblečení, které také důkladně prošacoval. To ovšem odpočívajícího muže vzbudilo a mladý kapsář se dal na útěk.

Vyhráno ale ani zdaleka neměl. Neuvědomil si totiž, že celou akci zaznamenávaly bezpečnostní kamery, na kterých ho zaujatě sledovali strážníci. Ti ho s nevelkým obnosem polapili hned, jak z podchodu vyšel ven. Částky ve výši 113 korun si tak příliš neužil.

„Zatímco ho hlídka poutala, aby neutekl, druhá kontaktovala okradeného muže, který jí potvrdil, že mu peníze skutečně chybí,“ doplnila. Postrádal navíc úplně stejný obnos, jaký městská policie našla u chyceného mladíka. Strážníci proto podezřelého muže předali republikovým policistům.

Podílejte se na obsahu Drbny

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Brno

Štítky Brno, hlavní nádraží, zloděj, peníze, kapsář, strážníci, MP Brno, krimi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezdomovci v Brně sáhl do kalhot drzý mladík, aby si na minutu užil stokorunu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.