Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

V Brně hledali ve vedru hluchoněmé dítě. Matce uteklo na koupaliště

Chvíle strachu a beznaděje si prožila matka v Brně, které při procházce na plovárnu uteklo v rozpáleném městě hluchoněmé dítě. Po pětiletém synovi vypukla pátrací akce, jež nakonec měla šťastný konec. Capart se před hicem ukryl na koupališti, kde ho vyzvedla hlídka městské policie.

Chlapec se z dosahu matky ztratil v sobotu odpoledne. Se svým mladším bratrem a matkou zrovna vyrážel za osvěžením na koupák. Jenže cestou se z ničeho nic ztratil z dohledu. Paniku se snažila zažehnat hlava rodina, která o ztrátě školáčka informoval městskou policii. Otec detailně popsal, jak potomek vypadá a také uvedl, že neslyší. Stejné informace předal také policistům, čímž odstartovalo pátrání. Naštěstí pro rodiče, kteří poskytli hlídkám také aktuální fotografie, netrvalo hledání dlouho.

Zhruba po půl hodině našel jeden ze strážníků malého chlapce uvnitř areálu. Postával u bazénu a zřejmě netoužil po ničem jiném než se vykoupat. Strážník se okamžitě pětiletého chlapce ujal, ujistil se, že je v pořádku, a odvedl ho z ostrého slunce do stínu. Tam mu zaměstnanci koupaliště dali napít,“ popsala mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivánková.

Další hlídka z terénu zamířila s radostnou zprávou k mamince ztraceného. Netrvalo dlouho a pracovníci v uniformách přivezli domů syna i otce, který se svezl se státní policí. „Rodiče si tak s obrovskou úlevou a velkým vděkem od strážníků syna převzali,“ dodala Skřivánková.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Koupaliště, Pátrání, Policie, Strážníci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

V Brně hledali ve vedru hluchoněmé dítě. Matce uteklo na koupaliště  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.