Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Z Brněnské přehrady vytáhli mrtvou ženu. Utopila se při plavání

K tragické události došlo v sobotu odpoledne na Brněnské přehradě, kam se zašla vykoupat žena. Jenže ve vodě se plavkyni udělalo zřejmě nevolno a tělo vytáhli na pevninu až záchranáři, kteří se následně marně pokoušeli o resuscitaci. Na místo dorazila také policie, která případ vyšetřuje.

Neštěstí se stalo na přírodním Sokolském koupališti. Podle prvotních informací se šla návštěvnice bystrckého vodního díla po poledni vykoupat. Na pláži si nechala věci a šla plavat. Odložené předměty následně zpozoroval svědek, který informoval informoval strážníky. Po plavkyni pak vyhlásila policie pátrání. Krátce po 16:30 svědek ohlásil tělo plovoucí na hladině, z vody jej vytáhli vodní záchranáři. „Resuscitace nebyla úspěšná," uvedl Pavel Šváb, mluvčí policie.

Případů utonutí je v posledních dnech více. Například v nádrži Oprám u Litvínova na Mostecku včera utonul zhruba třicetiletý muž. Záchranáři se ho neúspěšně snažili oživit. V pátek utonul osmapadesátiletý muž na štěrkopískových jezerech Poděbrady u Olomouce.

Počasí poslední dny ke koupání vybízelo, nejen na jihu Moravy bylo přes 30 stupňů Celsia. Vedro má pokračovat i v dalších dnech, podle předpovědi meteorologů by přes 30 stupňů mělo být v kraji minimálně do poloviny příštího týdne.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Přehrada, Policie, Vedra, Utonutí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Brněnské přehrady vytáhli mrtvou ženu. Utopila se při plavání  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.