Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Mladí Brňané driftovali v obchoďáku. Show sledovali sekuriťáci, strážníci i policisté

Zábavu a vzrušení si užili tři mladí muži, kteří vytáhli na projížďku svá auta do obchodního centra na jihu Brna. V garážích obchoďáku rozjeli driftovací show. Podívanou mladých motoristů ale bedlivě sledoval sekuriťák, který k nelibosti mladíků pozval na akci strážníky i policii.

Vylepšit řidičské schopnosti se vydali tři kamarádi ve věku od devatenácti do jednadvaceti let do komerčního komplexu ve čtvrtek v noci. Správně totiž odhadli, že místo už nebude tolik frekventované a budou mít více prostoru pro trénování přetáčivých smyků. Aktivitu rozjeli v prvním nadzemním podlaží parkovací domu. Zábavy si všiml pozorný pracovník ostrahy. Vadilo mu, že plocha je po driftech špinavá. Neváhal proto a vytočil linku 156, aby si s milovníky motorismu promluvili strážníci. 

„Hlídka kontaktovala všechny tři řidiče z Brna a od každého uslyšela jiné vysvětlení. Nejupřímnější z nich strážníkům řekl, že jeho způsob jízdy opravdu mohl připomínat driftování, druhý popsal svoji jízdu jako prudký rozjezd a další popřel, že by vozidlo řídil,“ popsala mluvčí Městské policie Brno Jana Pokorná..

Pracovníkům v uniformách se dostal do ruk záznam z celé akce. Vzhledem k získaným záběrům z kamery a nesmlouvavého přístupu sekuriťáka, který si byl jist, že škoda přesáhne deset tisíc korun, se dostali ke slovu policisté. Strážci zákona si vše prohlédli, vyslechli a vynesli závěr.

„Kolegové vyloučili podezření ze spáchání trestného činu a strážníci proto v souladu se zákonem oznámili podezření ze spáchání přestupku věcně a místně příslušnému správnímu orgánu,“ dodala Pokorná.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Brno, Strážníci, Driftování, Auto, Obchoďáku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aleš Vymazal

Když už ta fotka není z té akce, měli jste tu SPZ znečitelnit, aby se nepoškodil majitel vozidla. I reklama na dveřích identifikuje konkrétní osobu, která toto vozidlo vlastní a nemá s událostí nic společného!

Úterý, 18. července 2023, 07:56Odpovědět

Mladí Brňané driftovali v obchoďáku. Show sledovali sekuriťáci, strážníci i policisté  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.