Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Chci občanku, řekl muž v Brně strážníkovi a plivl mu do očí neznámou tekutinu

Nečekaně a záludně zaútočil v centru Brna třicetiletý muž, který přecházel přechod pro chodce. Při chůzi zahlédl městskou policii, jak sedí ve služebním voze a čeká na zelenou. K pracovníkům přistoupil, napil se ze skleněné lahve neznámé tekutiny a naplival ji do očí strážníkovi, který s bolestivým pálením zamířil k lékaři.

K případu došlo na Šilingrově náměstí, kde zastavilo na semaforu auto městské policie. V horkém letním dnu měli otevřená okénka. Při čekání na zelenou k pracovníkům v uniformách přistoupil Brňan, který se začal vyptávat na občanský průkaz. Ptal se, co má dělat, aby dostal svou občanku rychle zpět. Strážník trpělivě odpověděl. Nečekal ale, že podivín podnikne podlý atak. 

Napil se ze skleněné lahve, kterou držel v ruce, a následně celý obsah úst vyplivl do obličeje strážníka. Hned potom se otočil, skleněnou lahev upustil na zem a začal od služebního vozidla odcházet. Nereagoval ani na opakované výzvy, choval se agresivně, a proto mu strážníci nasadili pouta,“ popsala mluvčí Městské policie Brno Jana Pokorná.

Jakmile městská policie výtečníka chytila, zjistila, že je silně opilý. Získali tak vysvětlení, proč se třicátník choval nepřizpůsobivě. Brňan následně při dechové zkoušce nadýchal přes 2,5 promile alkoholu, a tak odjel s hlídkou na záchytku. Poplivaný strážník měl také starosti. Zamířil k lékaři na ošetření. 

Neznámá tekutina, kterou mu Brňan plivl do obličeje, způsobila silné podráždění jeho očí. Republiková policie vyloučila podezření ze spáchání trestného činu. Strážníci proto podezření ze spáchání přestupků proti veřejnému pořádku a proti občanskému soužití oznámili úředníkům,“ dodala Pokorná.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Strážníci, Plivání, Útok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

diskutér T. nelituji hlídky ani nikoho z ČP. Mého syna 2x přepadli a okradli cigoši, potřetí utekl ve férovce 2 na 1 když šel po noční domů, po nahlášení ČP se mu tato vysmála a neudělala nic-nepociťuji k nim úctu

Čtvrtek, 13. července 2023, 10:57Odpovědět

Baron Kocharovski

ale pendrek! když se ten borec toho NAPIL, tak to žádné "svinstvo" není. nemusí to být do očí příjemné, ale poldovi nic nehrozí. a není třeba "přát" nepříjemnosti druhým, (pro Diskutéra T.). u podchodu stával léta bezdomovec, který na lidi na eskalátorech DENNĚ PLIVAL (své jedovaté sliny). nebyl jsem sám, jak mi policie potvrdila, kdo to hlásil. ovšem bezdomovci se NIKDY NIC NESTALO! :-((( možná už konečně ZDECHNUL, že tam nesmrdí, ale policie často NEKONÁ, tak ať se pak nediví, že jim někteří i naplivou do tváře. my slušní na poldy JEN nadáváme. takže mi těch poldů fakt líto není, není důvod je litovat. lidi si nakonec musí pomoci vždy sami, když jde do tuhého.

Úterý, 11. července 2023, 13:19Odpovědět

Diskutér T.

OPĚT LITUJI HLÍDKU MP. BRNO - pořád tzv. NESPOKOJENCI NA NĚ MAJÍ NĚJAKÉ PŘIPOMÍNKY, ALE PŘEJI TĚM VŠEM KECÁLKŮM SI JEJICH PRÁCI TŘEBA ZROVNA S TAKOVÝM DEBEM, JAKO BYL TENHLE OBČANKÁČ VYZKOUŠET - HOŠI DRŽÍM VÁM PALCE VE VAŠÍ SLUŽBĚ A VÁŽÍM SI VAŠÍ NELEHKÉ PRÁCE S INDIVIDUI JAKO BYLO I TOHLE ........

Úterý, 11. července 2023, 12:34Odpovědět

Chci občanku, řekl muž v Brně strážníkovi a plivl mu do očí neznámou tekutinu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.