Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na nádraží v Brně vběhl do čekárny senior s pepřákem. Všechny přítomné postříkal

Nepříjemný zážitek si odváží lidé, kteří čekali na autobus v Brně. Na nádraží Grand vběhl do čekárny agresivní muž a začal cestující sprchovat pepřovým sprejem. Pro seniora ale neměli pochopení strážníci, kteří se opilci postavili a vyvětrali.

Cestující na brněnském autobusáku v Benešově ulici problémový čtyřiašedesátiletý Brňan dlouhodobě otravoval, když vyřvával sprosťárny. Vrchol ale nastal teprve ve chvíli, jakmile potížista vtrhl do čekárny. Tam čekali na spoj lidé s kufry. Na sedící naběhl senior a začal s útokem pepřovým sprejem, kterým stříkal kolem sebe. Na místo rychle spěchali strážníci, aby uklidnili napjatou situaci. Nejprve vyvětrali v objektu, zkontrolovali zdravotní stav postříkaných a dali se do řeči se sekuriťákem.

„Ostraha prý muže pobídla, aby odtud odešel, čímž si od údajného agresora údajně vyslechla spoustu vulgárních urážek. Hlídka městské policie dostihla muže odpovídající popisu během několika minut nedaleko nástupiště. Byl silně opilý a sotva se držel na nohou,“ popsala mluvčí Městské policie Brno Markéta Skřivánková.

Pracovníci v uniformách po muži chtěli, aby přiznal, zda má skutečně u sebe pepřový sprej. Podezřelý nezapíral. Dodal ale, že si nic nepamatuje. Hlídka nakonec rozhodla předmět zabavit. Vzhledem k čtyřiašedesátníka silné opilosti pak zamířil v doprovodu strážníků na záchytnou stanici. Podezřením z narušení občanského soužití společně s porušením zákona o ochraně veřejného zdraví se budou dále zabývat úředníci, dodala Skřivánková.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Vandalové, Strážníci, Trest, Autobus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

Kde jsou strážníci když jsou zapotřebí? Je tam celkem hodně lidí, jezdí i mezinárodní doprava, takže by tudy mohli občas projít ne? Nebo jsou někde schovaní?

Úterý, 20. června 2023, 09:34Odpovědět

Judas Kuťas

V Brně nemáme čekárny. Na vlakovém nádraží je místo toho Billa a Rossmann. Zmíněná čekárna o níž je řeč je místo pro 5 lidí, něco jako maringotka

Pondělí, 19. června 2023, 13:49Odpovědět

Diskutér T.

Zase nějaký PAKO si myslelo, že je na přehradě nebo na PIETNÍ SOBOTNÍ DEMONSTRACI a po chlastu neviděl co dělá - TA VAKCÍNA Z MNOHEJCH UDĚLALA BLBCE!!! BYL TO PROSÍM ČECH, NEMYSLÍM RINGO ČECHA!!

Pondělí, 19. června 2023, 10:48Odpovědět

Na nádraží v Brně vběhl do čekárny senior s pepřákem. Všechny přítomné postříkal  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.