Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Strážníci v Brně svítili při ohňostrojové show baterkami. Přilákali tím agresivní mladíky

Vybuchování rachejtlí nad Brněnskou přehradou je kromě poutavé podívané bohaté i na konflikty. Své o tom ví hlídka strážníků, která od sebe odtrhávala dvě znesvářené skupinky návštěvníků. Do situace, v níž si strážníci pomáhali baterkami, naběhl mladík a zaútočil.

Ke klasické šťouchané mladých lidí posilněných alkoholem, kterým se posilnili při odpalování petard, se nachomýtli strážníci. Práci se jim rozhodl zpestřit a ztížit třiadvacetiletý Brňan, jenž po celou dobu zásahu kibicoval. Po čase do rozmíšky aktivně vstoupil. Stoupl si před pracovníky v uniformách, častoval je nevybíravými poznámky a nakonec přešel do útoku, protože mu vadily baterky městské policie. Mladíkův výpad pěstí ale měl pouze jepičí život. 

„Muž v jednom okamžiku zvolal 'Ještě jednou sviť', couvl o tři kroky a s rozběhem se napřáhl pěstí proti strážníkovi. Očividně měl v úmyslu udeřit ho do horní části těla. Mužovy šance uspět byly od začátku nízké už proto, že strážníci jsou ve vykrývání podobných výpadů velmi dobře trénovaní. Navíc nemohl tušit, že se pustil do souboje s kolegou, který se profesionálně a vrcholově věnoval bojovým sportům,“ sdělil mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem.

Úspěch v roztržce korunovali strážci brněnského zákona tím, že potížistovi nasadili želízka. Následně zavolali do akce státní policisty, kteří si případ převzali. Mladíka podezírají z trestného činu napadení úřední osoby. 

Ohňostroje mají krvavý podtext

Víkendové ohňostrojové veselí kromě klasických potyček přineslo i tragickou událost. U zastávky Přístaviště došlo k pobodání mladého muže. Z případu je podezřelý cizinec, který je aktuálně ve vazbě. Podle dostupných informací byl útočník Ukrajinec a oběť Rom, což rozdmýchalo ve městě napětí. V návaznosti na víkendovou vraždu se v pondělí odehrál v centru Brna konflikt mezi Romy a Ukrajinci. V plánu jsou pak další akce, které vyvrcholí sobotní demonstrací před Janáčkovým divadlem.

VIDEO: Skupina Romů se vrhla v centru Brna na Ukrajince. Házeli po nich stoly a židle

Drsný a podlý atak předvedla v centru Brna skupina zhruba dvaceti Romů, kteří v pondělí večer napadli dva Ukrajince. Cizinci seděli zrovna na restaurační zahrádce. Když parta rozvášněných mladíků uslyšela, že se dvojice baví východoevropským...

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Brno, Strážníci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Luboš Balej

3...2..1... :-D

Čtvrtek, 15. června 2023, 06:58Odpovědět

Diskutér T.

Tak to se mě moc líbí, jak DRZEJ SPRATEK DOSTAL CO PROTO OD VYPRACOVANÝHO POLICISTY - NENÍ DOBRÉ SI ZAHRÁVAT S HOCHY V UNIFORMĚ A NYNÍ "TY BLBEČKU" SI NA TEBE POSVÍTÍ I POŘÁDNEJ TREST ZA NAPADENÍ POLICISTY S TUČNOU POKUTOU - MOC TI TO PŘEJI TY "VÍTEŽNEJ OBLOUKU" POSÍLENEJ CHLASTEM.....UŽ NYNÍ ZAČNI ŠETŘIT MACHÝRKU!!!

Středa, 14. června 2023, 11:22Odpovědět

Strážníci v Brně svítili při ohňostrojové show baterkami. Přilákali tím agresivní mladíky  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.