Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Cizince v okolí Brna někdo okrádá. Možná stejný zloděj, myslí si policisté

Se špatnými zážitky se vrací po návštěvě okolí Brna cestovatelé ze zahraniční. V oblasti zastavili, aby se občerstvili na odpočívkách. Jenže nečekali, že narazí na nepoctivé jedince, kteří je při zastávce rychle okradou. Zavolali si proto policisty, aby případy vyšetřili.

Nejprve tísňovou linku vytočil manželský pár cizinců, který se do problémů dostal na dálničním parkovišti Devět křížů. Pár si udělal krátkou přestávku a vyrazil na jídlo. Jenže nečekal, že při občerstvení se vše pokazí, a tak putovali do akce policisté. Ti zjistili, že dvojice udělala školáckou chybu. 

Pachatel si patrně všiml toho, že při odchodu nezamkl vozidlo. Ze zaparkovaného nezajištěného mercedesu pohodlně odcizil dámskou kabelku s finanční hotovostí v různých měnách. Cizinci tak přišli v přepočtu o více než sto tisíc korun,“ popsal mluvčí policistů Bohumil Malášek.

Strážci zákona vyjeli za nedlouho do terénu znovu. Tentokrát si pomoc přivolal sedmasedmdesátiletý muž ze zahraničí, který tankoval u dálnice D1 poblíž Popůvek. Důchodce okradl neznámý pachatel. Podle policie se dost možná jednalo o stejného zloděje. „Šikovný pachatel sebral z batohu neseného na zádech peněženku s více než patnácti sty euro. Škoda je v tomto případě skoro padesát tisíc korun,“ dodal Malášek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Brno, Policie, Vyšetřování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizince v okolí Brna někdo okrádá. Možná stejný zloděj, myslí si policisté  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.