Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Brněnští výrostci drsně napadli u nádraží kolemjdoucí. Přestupek, konstatovali policisté

Jako smyslu zbavení si počínali patnáctiletý mladík a jeho o dva roky starší kamarád, když procházeli podchodem pod brněnským nádražím. Výrostci naběhli na kolemjdoucí muže, které drsně napadli pěstmi a kopy. Podívanou sledovali u kamer i strážníci, již nasadili proti agresorům tři hlídky.

Případ z brněnského podchodu se odehrál nad ránem. Dva neplnoletí Brňané si vyhlédli v objektu, který je plný kamer, dva muže. Oběti zmlátili. Údery mířili do horní části těla. Sedmatřicetiletý pěší i další kolemjdoucí skončil s bolestivými zraněními na zemi. Atak se rozhodli potrestat strážníci. Příkaz k výjezdu dalo hlídkám dohledové centrum. Tamější pracovníci totiž celou potyčku viděli v přímém přenosu na obrazovkách monitorů. 

Na místo okamžitě vyjely tři hlídky.Sedmnáctiletého útočníka z Brna jedna z hlídek zadržela v Nádražní ulici. Druhého, který se snažil o útěk, zadržela další hlídka nedaleko v ulici Bašty. Patnáctiletý Brňan byl navíc osobou hledanou policií,“ popsala mluvčí Městské policie Brno Jana Pokorná.

Pracovníci v uniformách spěchali rovněž za napadenými. Sedmatřicátníkovi s krvavými šrámy v obličeji přivolali sanitku, jež odvezla zraněného do nemocnice. Strážníci navíc naznali, že útok může naplnit definici trestného činu. Na místo proto přijela policie. „Přivolaní republikoví policisté vyloučili spáchání trestného činu a převzali si pouze hledaného mladíka. Strážníci proto podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití oznámili správnímu orgánu,“ uzavřela Pokorná.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Nádraží, Napadení, Strážníci, Přestupek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mira Glőckner

Dřív by dostali na vyšetřovně co proto. Dneska nic, málem pochvalu. Pak se nedivme.

Čtvrtek, 18. května 2023, 21:37Odpovědět

Jan Novák

Jak se liší "trestný čin" a "přestupek proti občanskému soužití" - že to hodnotili odlišně MP a PČR ? Trestný čin je až vražda ?

Čtvrtek, 18. května 2023, 14:21Odpovědět

Martin Krocil

"výrostci", jak milé pojmenování bezskrupulózního odpadu, co se tam denně pohybuje...

Čtvrtek, 18. května 2023, 14:14Odpovědět

Stanislav Zbranek

Je třeba zavést systém Padni komu padni, což znamená, že tyhle výrostky je třeba zmydlit přímo na místě a tím jim ukázat, že i příště dostanou zaplaceno stejnou mincí jako posledně sami rozdávali. Pokud tomu tak nebude, tak zanedlouho zde nastane anarchie. Jinak k policistům- je jich zbytečně mnoho a pokud by svoji práci dělali pořádně, pak by jich stačilo o 3 až 5 tisíců méně- stejně jako ve vedlejším Rakousku, které má srovnatelnou rozlohu i počet obyvatel.

Čtvrtek, 18. května 2023, 13:14Odpovědět

Martin Žák

jo tak teď se jim říká výrostci, není to rasismus ? neměli bychom je za to jen pochválit a případně vyplatit nějaké dotace a odvést domů poté co jim koupíme v tescu krabičák a toluen ? Doufám že tihle výrostci jednou zmasakrujou i děti zasahujících policistů aby i benga věděli jak se mají příště zachovat.

Čtvrtek, 18. května 2023, 12:53Odpovědět

Miroslav Tuček

V Jablonci nad Nisou je stejný problém jako máte v Brně. Byty v centru města pronajaté za dotované nájemné této problémové menšině.. Přeji všem hezké dny.

Čtvrtek, 18. května 2023, 12:25Odpovědět

Lenka Kuchařová

Je celkem jasné,kdo ti útočníci byli.Členové státem chráněného etnika jsou vždycky ,,potrestaní " jenom stylem ,,ty,ty,ty ",aby si náhodou nestěžovali na ,,diskriminaci " a ještě k tomu dostanou zvýšené soc. dávky,aby takové výpady mohli realizovat víckrát.Ve středu Brna dostali spoustu městských bytů s vydatně dotovanými nájmy,aby pro páchání takových ,,přestupků " nemuseli chodit daleko.Kdo je tady diskriminovaný je nám všem zcela jasné.Na rozdíl od politiků a jejich velkorysých úřadů.

Čtvrtek, 18. května 2023, 11:52Odpovědět

Brněnští výrostci drsně napadli u nádraží kolemjdoucí. Přestupek, konstatovali policisté  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.