Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Muž, který vraždil ve Svitávce, je po smrti. Zemřel ve vazbě

Necelý měsíc po dvojnásobné vraždě, která zasáhla Svitávku na Blanensku, přišla zpráva o dalším úmrtí. Po smrti je sedmačtyřicetiletý Pavel K., kterého z brutálního činu obvinili policisté. Kromě patnácti až dvaceti let za mřížemi mu hrozil i výjimečný trest.

O smrti vraha informoval server Novinky.cz s odkazem na dva na sobě nezávislé zdroje. Pavel K. měl zemřít ve vazební věznici. Proč přišel o život a zda dozorci nepochybili, je předmětem dalšího vyšetřování.

Muž vyvolal ve Svitávce paniku a strach v úterý 12. dubna, kdy v dvoutisícovém městysu zastřelil svoji bývalou partnerku a jejího jednadvacetiletého syna. Po brutálním útoku, který se odehrál přede dveřmi bytového domu, nasedl Pavel K. do auta a policii několik hodin unikal. „Všude běhali policisté, nad Svitávkou létaly vrtulníky. Ze začátku jsme vůbec nevěděli, co se děje, byl to chaos,“ vzpomněla již dříve pro Drbnu jedna z obyvatelek Svitávky.

Z tragické události, při níž přišli o život dva lidé, se vzpamatovávají obyvatelé Svitávky na Blanensku. Dvojnásobná vražda, ke které se doznal Pavel K., vyvolala v městysu vlnu strachu a paniky. Místní hovoří o střelbě a rodinném masakru.

 

Strach vyjít ven z domu měli kvůli nebezpečnému a ozbrojenému muži nejen lidé ze Svitávky, ale také z celého Blanenska. Kvůli uprchlému Pavlovi K. byly omezeny dopravní spoje a z obav o bezpečí dětí přijaly opatření také některé školy. Opuštěné vozidlo značky Suzuki objevili policisté v lese u Boskovic.

Vraždy po rozchodu

Ještě téhož dne přišli na stopu také samotnému vrahovi., který se schovával u škarpy. Pavla K. zadrželi pod hrozbou namířené střelné zbraně. „Muž se k činu motivovanému osobními vztahy doznal, je obviněn z vraždy a hrozí mu trest odnětí svobody na  patnáct až dvacet let, případně výjimečný trest," informoval tehdy mluvčí jihomoravských policistů Pavel Šváb.

Po události vzniklo ve Svitávce pietní místo, ke kterému přinášeli truchlící lidé květiny a svíčky. Zavražděná Jitka chtěla podle zdrojů Drbny začít po náročném rozchodu s Pavlem K. nový život. V návaznosti na tragédii spustili pozůstalí online sbírku, v níž vybrali přes 270 tisíc korun na uspořádání důstojné vzpomínky na oba členy rodiny.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv redakce

Štítky svitávka, vražda, úmrtí, vazební věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

asi karma

Čtvrtek, 11. května 2023, 13:00Odpovědět

Roland von Wagen

Fajn.

Čtvrtek, 11. května 2023, 11:24Odpovědět

Kateřina Slavíčková

No tak naše kriminálky přišly o jednoho vraha. A co? Mám se kvůli tomu zalomit v pase a oplakávat ho?

Středa, 10. května 2023, 11:16Odpovědět

Muž, který vraždil ve Svitávce, je po smrti. Zemřel ve vazbě  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.