Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Byl to masakr, oba zastřelil, popisují místní vraždy ve Svitávce

, aktualizováno 13. dubna 2023, 14:56

Z tragické události, při níž přišli o život dva lidé, se vzpamatovávají obyvatelé Svitávky na Blanensku. Dvojnásobná vražda, ke které se doznal Pavel K., vyvolala v městysu vlnu strachu a paniky. Místní hovoří o střelbě a rodinném masakru.

Desítky policistů v akci, houkání sanitek a vrtulníky monitorující blízké lesy. Několik dlouhých hodin trvala středeční pátrací akce, při které muži zákona pročesávali okolí Svitávky a blízkých obcí. V hledáčku měli sedmačtyřicetiletého Pavla K. podezřelého z brutálního činu. Z dvojnásobné vraždy, která se v městysu odehrála v brzkých ranních hodinách.

„Byl to masakr. Žena se od něj prý odstěhovala sem do Svitávky. On to asi nezvládl, počkal si na ni před bytovkou, až se vrátí z práce, a střílel,“ popsala Drbně Petra, která se strachem a v nejistotě pozorovala středeční policejní manévry. 

Byl to chaos, říkají místní

Pavel K. zavraždil podle výpovědí místních nejprve bývalou partnerkou, poté obrátil zbraň i na jejího jednadvacetiletého syna. K brutálnímu útoku došlo podle svědectví před bytovým domem, kde si žena pronajímala byt. „Všude běhali policisté, nad Svitávkou létaly vrtulníky. Ze začátku jsme vůbec nevěděli, co se děje, byl to chaos,“ vzpomněla na děsivé chvíle jedna z obyvatelek dvoutisícového městysu.


Poblíž místa činu vzniklo ve Svitávce pietní místo, kam lidé nosí svíčky. 

Pavel K. sedl po vraždách do auta a dal se na útěk. Strach vyjít ven z domu měli kvůli nebezpečnému a ozbrojenému muži nejen lidé ze Svitávky, ale také z celého Blanenska. Kvůli uprchlému muži byly omezeny dopravní spoje a z obav o bezpečí dětí přijaly opatření také některé školy.

Opuštěné vozidlo značky Suzuki objevili policisté v lese u Boskovic. Poté s pomocí náhodného kolemjdoucího přišli na stopu také Pavlovi K., který se schovával poblíž škarpy. Muže zadrželi pod hrozbou namířené střelné zbraně. „V současné době probíhají procesní úkony, muž se k činu motivovanému osobními vztahy doznal, je obviněn z vraždy a hrozí mu trest odnětí svobody na  patnáct až dvacet let, případně výjimečný trest," informoval dnes odpoledne mluvčí jihomoravských policistů Pavel Šváb.

Podle sousedů byl agresivní

Podle informací redakce má Pavel K. dům v Letovicích na Blanensku, kde dříve žil i se svými oběťmi. Místní o něm hovoří jako o muži, který nechodí pro agresivní reakci daleko. „Má výbušnou povahu. Kolikrát jsme viděli, jak kvůli maličkostem křičel na cizí lidi, třeba proto, že špatně parkují,“ řekl Drbně jeden ze sousedů obviněného muže. 

Ve Svitávce vzniklo po tragédii pietní místo, ke kterému přinášejí truchlící lidé květiny a svíčky. Zavražděná žena byla několikanásobnou matkou, která chtěla po rozchodu s Pavlem K. začít nový život. Přátelé a příbuzní oplakávají také zemřelého mladíka, jenž se stal obětí svého nevlastního otce. „Nikdy na tebe nezapomenem, je mi líto, že jsem tomu nemohl nijak zabránit," vzpomněl na sociálních sítích jeden z šokovaných kamarádů.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv redakce

Štítky vražda, policie, blanensko, pátrání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Byl to masakr, oba zastřelil, popisují místní vraždy ve Svitávce  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.