Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Brně honili pštrosa. Velký pták nakopal strážníka a běžel šedesát kilometrů v hodině

Na dno fyzických sil si sáhli lidé v Brně, kteří se neohroženě vrhli do honění pštrosa. Rychlonohé zvíře uteklo chovatelce v brněnské Bystrci a hnalo se až na sídliště. Do souboje s velkým ptákem se pustila žena a pět mužů v uniformách. Po velkém boji, při němž si strážník odnesl bolestivý šrám, slavili Brňané úspěch.

Ke kuriózní události došlo na Boží hod velikonoční. Vše začalo ve chvíli, když si chovatelka z Bystrce neohlídala opeřeného svěřence Edu. Nelétavý pták byl naštvaný, přeskočil plot a vydal se na dobrodružství. Rychlonohý obratlovec, jenž pelášil rychlostí až šedesát kilometru za hodinu, běžel směr sídliště Kamechy. Mazlíček ale narazil na odpor. Do cesty se mu postavila majitelka a pět mužů v uniformě, které žena zavolala na pomoc. 

Klíčové bylo zvolit správnou taktiku, a tak pětice strážníků utvořila rojnici a pštrosa Edu zaplašila ke křoví nedaleko Kohoutovické ulice. Když už neměl kam ustupovat, strážníci ho společnými silami lapili a opatrně přenesli do odchytového vozu,“ popsal mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem.

Úspěch městské policie ale byl vykoupený bolestí. Pštros totiž nedal kůži lacino. Bránil se kopáním, konkrétně vnitřním prstem, který je podobný kopytu. Právě končetinou zaútočil na strážce brněnského zákona. Ten schytal kopanec do holeně. „Přestože za útěkem právě v období Velikonoc nejspíše stojí pouhá náhoda, není bez zajímavosti, že podle současných poznatků byla první zdobená vejce právě ta pštrosí, a to již před 60 tisíci lety,“ našel mezi případem a Velikonocemi souvislost Ghanem.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zoo Jihlava

Štítky Brno, Pštros, Útěk, Honička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Luboš Pacik

O5 perfektní práce, daleko hezčí jak dávat pokuty za sundávání cizích hadrů...

Úterý, 11. dubna 2023, 11:27Odpovědět

V Brně honili pštrosa. Velký pták nakopal strážníka a běžel šedesát kilometrů v hodině  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.