Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Poutníkovi z Asie uprchl na jižní Moravě kůň. Proběhl se do Rakouska

Neobvyklou pátrací akci mají za sebou policisté z jižní Moravy. Ozval se jim vystresovaný cestovatel z Asie, který projížděl Evropu na koni. Při cestě Břeclavskem ale jeho čtyřnohý parťák náhle zmizel. Zaběhnuté zvíře našli až lidé v Rakousku.

Ztrátu živého dopravního prostředku ohlásil policistům nešťastný muž, který se nacházel v Jevišovce na Břeclavsku. Koně naposledy spatřil u břehu řeky, odkud mu nečekaně zmizel z dohledu. „V minulosti prý kůň ještě nic podobného neudělal. Policisté z Mikulova vyrozuměli okolní obecní úřady i obvodní oddělení," popsala mluvčí policistů Andrea Cejnková.

Dobrá zpráva přišla až po čtyřiadvaceti hodinách pátrání. Zaběhnutého koně odchytili obyvatelé sousedního Rakouska. Zvídavé zvíře totiž dorazilo až do příhraničního města Laa an der Thaya, kde jej lidé vyfotili a o nalezeném koníkovi informovali na sociálních sítích. „Místním se tak podařilo zkontaktovat majitele, netrvalo dlouho a opět se se svým zvířecím přítelem setkal," řekla ke šťastnému konci případu Cejnková.

  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, kůň, zvíře, ztráta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poutníkovi z Asie uprchl na jižní Moravě kůň. Proběhl se do Rakouska  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.