Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Motorkář pašoval do Česka kokain na Harleyi. Nařídil mu to gang

Kariéru vybudovanou na pašování drog zatrhli policisté motorkáři, který do Česka převážel kokain. Při svých cestách přepravil drogy za miliony korun. Podle policie plnil zadržený Čech pokyny zahraničního motorkářského gangu, jehož byl členem.

Na dopadení motorkáře se podíleli jihomoravští policisté a celníci z protidrogového brněnského oddělení Generálního ředitelství cel. Muž měl dlouhodobě vozit kokain z Nizozemska do České republiky. Drogu si schovával v motorce uvnitř nádržky na kapalinu do ostřikovačů. 

Drogu převážel na základě pokynů výše postavených členů nizozemského gangu. „Celníci za období dvou let zadokumentovali několik takovýchto cest, přičemž dotyčný dovezl a dále rozdistribuoval během této doby několik kilogramů drogy za miliony korun," informovala dnes Martina Kaňková z Generální ředitelství cel.

Klec spadla v únoru, kdy celníci provedli razii na Brněnsku a Jihlavsku. V případu zadrželi pět lidí, mezi kterými byli například automechanici, a provedli osm prohlídek. „Zajistili 780 gramů kokainu, 1,8 kila marihuany, vozidlo BMW 220i a motocykl Harley-Davidson FXBB v celkové hodnotě milionu korun. Dále pak finanční hotovost ve výši 150 tisíc korun, komunikační a výpočetní techniku a další důkazní materiál dokládající trestnou činnost zadržených osob," uvedla Kaňková.

Zadržení jsou obvinění z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s psychotropními látkami a jedy. Hrozí jim trest v rozmezí dvou až desíti let a osmi až dvanácti let za mřížemi.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Generální ředitelství cel

Štítky celní správa, drogy, kokain, kriminalisté

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řehák Lukáš

Když už nějaká krava neumí opsat něco odjinud.... Píše o motorkářích a automaticky z auta udělá motorku se stěračema :-D :-D Drogu ukrýval v nádržce na kapalinu do ostřikovačů ve svém vozidle, které pro tyto účely využíval opakovaně.

Pátek, 24. března 2023, 11:37Odpovědět

Řehák Lukáš

Ty vole, to je článek jak z idnesu :-D :-D :-D Běžně si motorkáři stříkaj vodu do ostřikovaču do ksichtu :-D :-D

Pátek, 24. března 2023, 11:27Odpovědět

Michael Michal

Jak může někdo takovou blbost napsat a pustit do mediálního prostoru? Takové nesmysly napíše snad jen ženská

Pátek, 24. března 2023, 08:51Odpovědět

Petr Jakimiv

HARLEY MÁ STĚRAČE A OSTŘIKOVAČE PITOMCI ?

Pátek, 24. března 2023, 02:19Odpovědět

Motorkář pašoval do Česka kokain na Harleyi. Nařídil mu to gang  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.