Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dítě v kočárku, muže s mobilem i psa v Brně ohrožovalo auto, které nikdo neřídil

Štěstí v neštěstí si vybrala mladá řidička v moravské metropoli, které zaparkovala u rušné křižovatky v Provazníkově ulice a odskočila si do nedaleké provozovny. Na nerovném povrchu zapomněla zatáhnout ruční brzdu. Auto samo vjelo na silnici a jen dílem náhody nikoho nesrazilo.


Událost, o níž policisté informovali dnes, se odehrála minulý týden v pátek na frekventované Provazníkově ulici. Hlavní roli v případu sehrála motoristka, která zaparkovala svůj stříbrný automobil na blikačky u křižovatky. Nepohlídala si ale, že auto není dostatečně zajištěné, a tak se po chvíli vůz sám vydal na cestu. Nejprve přejel přes přechod pro chodce, kde jen těsně minul pěší.

„Na přechodu pro chodce neřízené auto minulo skupinku se psem a kočárkem. Bez úhony naštěstí vyvázl i procházející muž, který nejspíš nebezpečnou situaci, pravděpodobně kvůli sledování mobilu, ani nezaznamenal,“ popsal mluvčí policistů Pavel Šváb putování automobilu, který následně vjel na křižovatku. 

Motoristé se autu na silnici elegantně vyhnuli. Cesta vozu tak skončila až na protějším chodníku, kde se zastavil o bariéru. Na místo spěchali policisté, kteří si jízdu posléze prohlédli i na kamerovém záznamu.  „Přivolaná hlídka vyhledala řidičku v nedaleké provozovně a její roztržitost na místě ohodnotila blokovou pokutou. Při odchodu od svého vozidla jej nikdy nezapomínejte zabezpečit proti pohybu,“ dodal Šváb.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Brno, Policie, Bezpečnost, Ruční brzda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dítě v kočárku, muže s mobilem i psa v Brně ohrožovalo auto, které nikdo neřídil  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.