Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nemocné děti v Brně rozplakal zloděj. Z nemocnice jim sebral hračky i tablety

Případ hraničící s lidským hyenismem se odehrál v bohunické nemocnici, z níž zmizely dětské hračky, počítače i deskové hry. Vybavení slouží hospitalizovaným dětem k rozptýlení. Zloděje věcí za desítky tisíc korun nyní mají v hledáčku policisté z Brna.

Událost se odehrála v nemocniční školce, jež náleží k bohunické nemocnici, ale správcem zařízení je Jihomoravský kraj. Pachatel využil toho, že na chodbě byl v bezpečnostní schránce schovaný erární klíč. Následně neměl problém se dostat do učeben mateřské a základní školy, kde sebral vše, co mu přišlo pod ruku.  

Uvnitř třídy vypáčil skříňky a stoly, ze kterých odcizil notebooky, deskové hry, barvy, pastelky a další psací potřeby v hodnotě téměř čtyřiceti tisíc korun. Svůj lup potom odnesl do jiného patra, kde věci vytřídil a část ponechal na místě a odnesl si pro něj nejzajímavější kousky,“ popsal mluvčí policistů David Chaloupka.

Případ zarazil nejen zdravotnický personál, ale především nemocné děti. Bez hraček se totiž jejich mnohdy dlouhý pobyt v nemocničním zařízení stává ještě méně snesitelný. Vědomi toho jsou i policisté, kteří malým pacientům sdělili, že drzouna hledají. „Děti přišly o část zábavných i učebních pomůcek, jež jim pomáhaly zkrátit dlouhý čas během hospitalizace,“ uzavřel Chaloupka.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FN Brno

Štítky Brno, FN, Krádež, Nemocnice, Policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Klimeš

Při zjištění netrestat a zveřejnit fotku,

Čtvrtek, 9. února 2023, 10:59Odpovědět

Roland von Wagen

Ubožák. Snad to měla nemocnice pojištěné.

Čtvrtek, 9. února 2023, 10:59Odpovědět

Diskutér T.

Zloděj se vloupal do školky v Brně, dětem ukradl zabalené vánoční dárky - UŽ TO TADY JEDNOU BYLO V LISTOPADU - Nechal bych také prověřit personál - uklízečky, které odcházejí jako poslední - nic proti nikomu, ale je to zajímavé, že věděl o náhradním klíči!!!Pachatel využil toho, že na chodbě byl v bezpečnostní schránce schovaný erární klíč. Následně neměl problém se dostat do učeben mateřské a základní školy, kde sebral vše, co mu přišlo pod ruku....Jak na to najednou přišel??? A co děti mají si s čím hrát? Sponzoři coulují na hračky pro nemocnice a GAUNER BUDE MÍT DOMA O ZÁBAVU POSTARANÝ - PODLE MNE PRO SVEJCH 12 DĚCEK!!!! Uklízecí firmy nabírají také v poslední době "zajímavé ženy", které práci moc nedají - v jednom nejmenovaním hotelovém zařízení nabral ředitel pokojské, které oproti našim ženám uklidili za den jen dva pokoje oproti 8 a nabrali si z pokojů i sklenice, že prá nemají doma z čeho pít - TO JEN NA OKRAJ......Rozhovor jsem vyslechl v šalině nedávno od dvou dojatých žen......

Čtvrtek, 9. února 2023, 09:55Odpovědět

Nemocné děti v Brně rozplakal zloděj. Z nemocnice jim sebral hračky i tablety  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.