Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Řidič v Brně nevěděl, jak se jmenuje. Volal příteli na telefonu

Velkým překvapením byl pro brněnské strážníky muž, který je zaujal ignorováním dopravní značky a vjezdem do zákazu. Když si přišli řidiče fiatu osobně prohlédnout, zjistili, že se vůbec nepodobá fotce na svých dokladech. Navíc neznal ani jméno uvedené na řidičáku.

Pochybně jedoucího auta si všimla hlídka před půlnocí u brněnského nádraží. Od řidiče si strážníci vyžádali doklady. Muž se přiznal, že má u sebe pouze osvědčení o registraci vozidla a řidičský průkaz. Když se však strážníci na kartičku zadívali, zjistili, že osoba na fotce není řidiči vůbec podobná.

A tak se šoféra zeptali na zdánlivě jednoduchou otázku, jak se jmenuje. „Pětatřicetiletý řidič strážníkům bez váhání řekl křestní jméno, které ale záhy změnil na jiné. Na jejich dotaz, jaké je jeho příjmení, se nezdráhal hlídky zeptat, co přesně je uvedeno na řidičském průkazu, protože to očividně nevěděl," popsala situaci mluvčí strážníků Markéta Skřivánková.

Poté se muž začal vymlouvat, že si nejspíše omylem vyměnil doklady se svým kamarádem. Jeho jméno ale také nevěděl, a tak mu musel zavolat. „Své nedůvěryhodné chování ještě vyšperkoval vysvětlením, že řidičské oprávnění vlastní poměrně krátkou dobu. Ověřením jeho osobních údajů přivolanými policisty ale zakrátko vyšlo najevo, že právě tento muž má zákaz řízení a řidičský průkaz, kterým se prokazoval, byl v evidenci mezi hledanými. Stal se tak podezřelým ze spáchání trestného činu," řekla Skřivánková.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Brno

Štítky městská policie, strážníci, doprava, řidičský průkaz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

To byla nějaká TV soutěž, že musel být kontaktován přítel na telefonu? Zůstává opravdu už rozum stát nad mnohými činy!!!

Čtvrtek, 26. ledna 2023, 17:11Odpovědět

Petr Bura

ono v noci policajta nevidět v Brně jen u nádru....

Pondělí, 23. ledna 2023, 15:15Odpovědět

Řidič v Brně nevěděl, jak se jmenuje. Volal příteli na telefonu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.