Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Muž v Brně utrhl z vánočního stromu baňku a šel s ní na kebab

Moravskou metropoli potrápil během dlouhotrvajících oslav vánočních svátků nešvar v podobě zlodějů ozdob. Strážníci řešili případ cyklistů, kteří si chtěli domů jako suvenýr odvézt baňky ze stromu na Zelném trhu. Podobný nápad dostal také muž, jenž s kořistí zaplul do prodejny kebabu.

Pracovníci městské policie, kteří monitorují situaci na brněnském Zelném trhu, se v poslední době zapotili. V nočních hodinách spatřili na záznamech partu kamarádů, která na náměstí dojela na kolech. Cyklisté hbitě utrhli dvě vánoční baňky z nazdobeného smrku a s úlovkem se vyfotili přímo pod kamerami. Hříšníky dopadli strážníci v Pekařské ulici. Baňky putovaly zpět na své místo a věc se uzavřela domluvou.

Touhu po vánočních ozdobách neovládl ani třicetiletý muž, který si za dohledu svého kamaráda ze stromu odnesl jednu baňku. S úlovkem se pak vydal do Masarykovy ulice, kde jej strážníci dostihli s kebabem v ruce. „Ihned přiznal, že krást ozdobu byla hloupost. Pod dohledem hlídky se tedy vydal zpět na Zelný trh, kde baňku vrátil na vánoční strom," řekla mluvčí strážníků Markéta Skřivánková.

Mladíci z Brna balili holky na velké vánoční koule. Sebrali je z vánoční stromku

Co všechno jsou mladíci z Brna schopni udělat, aby se zalíbili dívkám, se na vlastní oči přesvědčila hlídka strážníků. Muži sebrali z vánočního stromu na Zelném obří koule. Ukradené ozdoby chtěli věnovat jako vánoční dárek mladým ženám. Proti...

Pozornost kolemjdoucích přitáhl strom na Zelném trhu již na začátku ledna, kdy se vánoční strom pokusili očesat dva mladíci, kteří nadbíhali dívkám. Na vánoční dominantu městské části Brna-střed si ale další hříšníci můžou troufnout až za rok. Pracovníci smrk definitivně odzdobili v sobotu. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Brno

Štítky krádež, vánoce, strom, strážníci, městská policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Když měl rád kebab, tak to určitě nebyl z česka a neměl rád krásné křestˇanské české Vánoce - mrzelo ho, že tam nenašel modlící kobereček - ale to je věc názoru.... díky hlídce rychle pochopil, kam báňka patří!!!

Čtvrtek, 12. ledna 2023, 07:55Odpovědět

Muž v Brně utrhl z vánočního stromu baňku a šel s ní na kebab  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.