Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Muž, který nemá peníze na řidičák, vypil litr tvrdého a brázdil silnice u Brna

Při dopravní kontrole nestačili na začátku ledna valit oči jihomoravští policisté. Zastavili totiž řidiče, která usedl za volant po půldni stráveném v alkoholovém opojení. Nalít do sebe zvládl celý litr tvrdého alkoholu a několik dvanáctiprocentních piv.

Na nezodpovědného šoféra narazili policisté při dopoledních kontrolách nedaleko Šlapanic na Brněnsku. Nejenže zjistili, že už půl roku jezdí s neplatnou technickou kontrolou, ale navíc nemá ani řidičské oprávnění. Svoje konání omlouval tím, že je pro něj získání řidičáku příliš finančně náročné. 

Obočí policistů se ale během kontroly pozvedla ještě výš. Korunu podivnému rozhovoru nasadila dechová zkouška na přítomnost alkoholu. „Přístroj totiž všem opakovaně ukázal vysoké hodnoty přes dvě promile. Muž se následně hlídce doznal, že se do podroušeného stavu dostal během dvanáctihodinového alkoholového maratonu, při kterém dokázal vypít láhev tvrdého a několik dvanáctek," popsal v pátek policejní mluvčí Petr Vala.

Policisté proto nechali hříšníkovo auto raději odtáhnout na střežené parkoviště a zakázali mu pokračovat v nebezpečné jízdě. „Nyní mu pro podezření z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí roční pobyt za mřížemi," řekl Vala.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, alkohol, doprava, kontrola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbyšek Zabloudil

Paní redaktorka by si měla nastudovat rozdíl mezi stupňovitostí a procentním obsahem alkoholu u piva.

Neděle, 8. ledna 2023, 08:26Odpovědět

Muž, který nemá peníze na řidičák, vypil litr tvrdého a brázdil silnice u Brna  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.