Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Strážníci v Brně dotlačili domů nadměrnou ženu a zvedli ze země obézního muže

Brněnští strážníci ukázali, že mají svaly. Pouze díky dobré fyzické kondici a připravenosti dokázali pomoci dvěma obézním Brňanům, kteří se kvůli svým omezeným pohybovými možnostem dostali do potíží. Mohli se ale spolehnout na pracovníky v uniformách.

Strážce brněnského zákona povolala do akce nejprve nadměrná žena, respektive zdravotníci. Po návratu z nemocnice nebyla schopná dojít po svých domů. Proto se dostali ke slovu strážníci, kteří se pořádně s obézní Brňankou zapotili. „Jednalo o ženu, kterou po ukončení hospitalizace sanitka transportovala domů, ale vzhledem k její obtížné pohyblivosti i dispozicím obydlí ji posádka zdravotnického vozu nedokázala vlastními silami dopravit do bytu. Nakonec se to povedlo až s výrazným přispěním hlídky z jednotky psovodů,“ sdělil mluvčí Městské policie Brno Pavel Šoba.

Pro městskou policii ale práce tento týden s nadměrnými lidmi neskončila. Včera zvonila tísňovou linka kvůli muži, který spadl z vozíku a nebyl schopný se postavit na nohy. Naštěstí dokázal zmáčknout záchranné tlačítko na osním alarmu. „Tentokrát se jednalo o přibližně 160 kilogramů vážícího pacienta. V jeho případě při naložení na nosítka před cestou do nemocnice asistovali strážníci z husovické služebny a jejich kolegové z pořádkové jednotky,“ dodal Šoba.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jitka Koudelová

Štítky Brno, Strážníci, Obezita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Opravdu velký a zasloužený dík strážníkům, pro které je služba mnohdy fyzicky i psychicky náročná a jak se říká "klobouk dolů" k jejich práci, kdy musí plnit velice náročné úkoly v denních i nočních hodinách a to ještě nezačalo období bujarého silvestrovského tzv. veselí.....

Pátek, 23. prosince 2022, 09:18Odpovědět

Strážníci v Brně dotlačili domů nadměrnou ženu a zvedli ze země obézního muže  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.