Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V brněnské základce hořelo. Čtyři děti skončily v nemocnici

Jako nepovedená hodina chemie z počátku vypadala situace v brněnské základní škole Svornosti, z níž ve středu linul kouř. Nakonec se ukázalo, že událost je vážnější. Budovu evakuovali hasiči, kteří po chvíli dostali oheň pod kontrolu. Na místo spěchali i záchranáři. Odvezli čtyři děti do nemocnice.

K požáru došlo ve středu dopoledne ve školské budově v brněnské městské části Žabovřesky. Na místo vyrazilo šest hasičských jednotek. Před příjezdem vyběhlo ven přes 180 lidí, kteří se zrovna tou dobou ve škole pohybovali.  „Po příjezdu hasiči zjistili, že jde o požár chemikálií v krabici, který byl hašen přenosnými hasicími přístroji. Požár jsme dohasili a prostor odvětrali. Současně jsme na místě měřili koncentrace toxických látek,“ popsal mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Podle Mikošky vznikl požár mimo učebnu. Konkrétní místo nechtěl s ohledem na probíhající vyšetřování, které potrvá zřejmě několik týdnů, konkretizovat. Požárníci se na místě postarali o zraněné. Jedné ženě poskytli posttraumatickou intervenční péči a čtyři děti skončily v péči zdravotníků. „U čtyř dětí vzniklo podezření, že se nadýchaly zplodin hoření, po kontrole stavu a ošetření jsme je proto k další péči převezli do Dětské nemocnice v Brně,“ dodala Michaela Bothová, mluvčí jihomoravských záchranářů.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky Hasiči, Brno, Kouř, Záchranáři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Lituji všechny, kteří utrpěli bolest, budou mít smutné svátky v nemocnici, ale velké díky pohotovým záchranářům, policistům a hasičům.

Čtvrtek, 22. prosince 2022, 15:41Odpovědět

V brněnské základce hořelo. Čtyři děti skončily v nemocnici  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.