Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brňané se připravují na Vánoce. Od radnice odtáhli stromek

Jako v obchodě si připadal mladý pár z Brna, který zavítal ke kostelu svatého Michala v centru města, aby si vybral vánoční strom. Při prohlížení několika jehličnanů si nakonec odnesl dřevinu i v květináči, kterou následně táhl po městě. Cestu svátečně naladěným zlodějům nakonec zkřížili strážníci.

Mladá dvojice, kterou tvořila devatenáctiletá dívka a její o dva roky starší přítel, nechtěla čekat na vánoční stromek ve frontách. Zvolila proto kreativní řešení. Přišla si pro jehličnan před radnici na Dominikánské náměstí, kde u barokního chrámu stojí několik stromečků jako dekorace. „Ze všech stran si je prohlíželi jako při nákupu, rukama setřepávali z větví sníh a střídavě mezi jehličnany procházeli. Jeden si nakonec vybrali a přemístili ho několik kroků do ústraní. Po chvíli se ale vrátili k jinému, zvedali ho a radili se. Definitivní volba padla na první stromek, a tak ho společně uchopili i s květináčem,“ sdělil mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem.

Dvojice se po ukořistění smrčku vydala směrem k Masarykově ulici. Ještě v Panské ulici ale narazili na strážce brněnského zákona, kteří vše viděli na kamerách. „Strom museli v doprovodu strážníků vrátit na původní místo. Oba přistižení navíc zaplatili za svou krádež pokutu,“ dodal Ghanem.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Strážníci, Vánoce, Krádež

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

proč píše Šťastný brňané v množném čísle??? to udělal páreček zlodějů , ne všichni co žijí v Brně. Urážíte slušné lidi , no co bychom chtěli po novinářích , že?

Středa, 21. prosince 2022, 10:06Odpovědět

Diskutér T.

Tak někdo si tady mylně asi myslel, že stromečky i s květináčem u kostelíčka jsou asi dárek od Ježíška nebo co????? Tahle lidská předvánoční drzost už nemá hranic a je mě z toho nanic.......tak všem radostné..........

Středa, 21. prosince 2022, 05:50Odpovědět

Brňané se připravují na Vánoce. Od radnice odtáhli stromek  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.