Počasí dnes20 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Pět let bez řidičáku a pětileté vězení. Soud trestal muže, jehož zběsilá jízda skončila v Brně

Krajský soud v Brně potvrdil pětiletý trest vězení agresivnímu řidiči, který letos v červnu odstartoval nebezpečnou honičku s policisty na dálnici D1 u Holubic na Vyškovsku. Odsouzený, jehož jízda skončila v centru ucpaného Brna, má dlouhodobé problémy se zákonem.

S velkým nasazením ujížděl policistům 28. června jednatřicetiletý Patrik Kováč v automobilu značky Škoda. Nečekaně a záludně zareagoval agresor bez řidičáku, když jej policie vyzvala na dálnici D1 k zastavení u Holubic. Ke kontrole ale nakonec nedošlo, protože řidič podnikl nepředvídatelný manévr. Po dálnici se řítil rychlostí kolem dvou set kilometrů v hodině a doufal, že dálniční hlídku setřese. Jenže agresivní šofér vjel do ucpaného Brna, kde havaroval v Křenové ulici, která zrovna byla pod náporem dopravní špičky. „Mezi auty se sice pokusil prorazit cestu, policejní vůz s rámem na čelní masce však už nepřetlačil,“ popsal tehdy policista David Chaloupka.

Brno přihlíželo divoké honičce. Ujíždějícího řidiče zradilo ucpané město

S velkým nasazením ujížděl policistům jednatřicetiletý řidič automobilu značky Škoda. Po dálnici se řítil rychlostí kolem dvou set kilometrů v hodině a věřil, že dálniční hlídku setřese. Jenže agresivní šofér vjel do ucpaného Brna, kde si nevěděl...

Nyní šofér za jízdu bude pykat. Krajští soudci potvrdili dřívější rozhodnutí městského soudu. Tehdy verdikt zněl, že Kováč půjde na pět let do vězení za to, že nedbal výzvy k zastavení, jel rychle a ohrožoval úřední osobu, chodce i cyklistu.

Proti rozhodnutí se obžalovaný odvolal, a tak postoupil případ krajské instanci. Ta dřívější verdikt potvrdila. Motorista stráví za mřížemi pět let. Zároveň si stejně dlouhé období nezařídí. Odsouzenému nepřidalo při líčení ani to, že v minulosti už má na kontě delikty za drogy či těžké ublížení na zdraví. Nyní má možnost se ale ještě proti současnému usnesení krajských soudců odvolat.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Brnou, Soud, Krajský, Policie, Trest

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pět let bez řidičáku a pětileté vězení. Soud trestal muže, jehož zběsilá jízda skončila v Brně  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.