Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Brněnské křovisko vydalo celostátně hledaného muže. Byla mi kosa, řekl

Chvíle nevolnosti, trápení a zimy zakoušel muž v Brně, který se válel v křoví. Předtím intenzivně popíjel alkoholické nápoje, což nešťastníkovi sebralo síly natolik, že se zmohl na pouhé volání o pomoc. Opilec, který je v celostátním hledáčku policie, se po čtyřech hodinách dočkal záchrany.

Do maléru se dostal muž v Myslínově ulici, kde ulehl v křovisku. Po chvíli ale zjistil, že mu porost není pohodlný. Navíc mu byla vzhledem k mrazivým teplotám kosa. Z potíží vytáhla Brňana až kolemjdoucí žena, která nebyla vůči alkoholu holdujícímu jedinci lhostejná. Obrátila se na linku 156, kde popsala situaci. Hlídka na nic nečekala a vyrazila na místo. 

Přivolaní strážníci našli v houští silně opilého muže, který si posteskl, že je mu velice špatně a přiznal, že toho skutečně hodně vypil. Hlídce se také svěřil, že venku pobývá už více než čtyři hodiny. Strážníci mu tedy ihned pomohli vstát, zabalili ho do izotermické fólie a usadili do služebního vozidla, aby se trochu zahřál,“ sdělila mluvčí Městské policie Brno Markéta Skřivánková.

Pracovníci v uniformách následně muži sdělili, že podstoupí dechovou zkouška. Po čtyřech hodinách odpočinku nadýchal necelé dvě promile. Další problémy na sebe nenechaly dlouho čekat. „Ověřením jeho osobních údajů navíc zjistili, že po osmatřicetiletý muž je v celostátním pátrání. A tak poté, co byl dotyčný ošetřen zdravotníky, skončil v rukou policistů,“ dodala Skřivánková.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jitka Koudelová

Štítky Brno, Strážníci, Pátrání, Alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Procházka

Opilec v celostátním hledáčku..."senzacechtivou zkratku" nutno doplnit, že pátrání jsem vyvolal konkrétně já, protokol na PČR podepsal cca v 17:10...a až po té bylo vyhlášeno celostátní pátrání! Hledaná osoba nešťastného člověka nikoliv "opilce" se do hodiny našla a byla předána do péče lékařů nikoliv police a druhý den propuštěna do domácího ošetřování ????

Středa, 14. prosince 2022, 14:43Odpovědět

Petr Dvořák

Někomu to může připadat jako legrace, ale já bych to v žádném případě nezlehčoval. Zkuste si sami, jaké to je, se v tomto počasí čtyři hodiny válet v křoví!

Středa, 14. prosince 2022, 08:13Odpovědět

Brněnské křovisko vydalo celostátně hledaného muže. Byla mi kosa, řekl  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.