Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Chodce v Brně dráždil cizinec na kole. Byl opilý a měl pražskou šalinkartu

Na jízdu zahraničního cyklisty jen tak nezapomenou lidé v Brně. Milovník cyklistiky se před jízdou opil, sebral kolo a vyrazil na chodník, kde neosvětlený vytáčel chodce. Sedmadvacetiletého opilce za řidítky si všimli brzy i strážníci, kteří místo občanky dostali od potížisty předplatný lístek na jízdu po Praze.

Kolaře si všimla hlídka v Hybešově ulici, kde návštěvník města dováděl na jízdním kole. Jezdil ze strany na stranu po chodníku. Pěším nezbývalo nic jiného než nevyzpytatelnému muži uhnout. Cyklistického nadšence si všimli zanedlouho také strážníci. Cizince zastavili a vyzvali, aby ukázal doklady. Jenže se dočkali pouze předplatného kupónu, a tak si strážníci povolali policisty, aby údaje ověřili a provedli dechovou zkoušku.

„Zjevně opilý muž poté strážníkům při orientační zkoušce opakovaně nadýchal hodnotu bezmála dvě a půl promile. Jízdní kolo, na kterém jel, navíc figurovalo jako odcizené,“ sdělil mluvčí Městské policie Brno Pavel Šoba, podle nějž je nyní hříšník podezřelý z trestného činu.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Cyklistika, Alkohol, Strážníci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Cyklista, co dostal zdarma v Praze lístek na šalinu, se přijel podívat za svejma kamošema a Ti mu poradili, jak se v Brně půjčuje kolo - protože nedochodil základku a na kole neuměl jezdit, tak jel po chodníčku - možná to byl bejvalej cirkusák.......

Sobota, 3. prosince 2022, 07:45Odpovědět

Chodce v Brně dráždil cizinec na kole. Byl opilý a měl pražskou šalinkartu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.