Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nebojácný sekuriťák z Brna bojoval s cizincem, který útočil nožem. Zvítězil

O přidání platu si výrazně řekl sekuriťak z Brna, který střeží obchod v centru města. Pracovník si při směně poradil se zákeřným cizincem. Zahraniční agresor kradl a utíkal. Jenže narazil na odvážného zaměstnance bezpečnostní agentury, který ho zpacifikoval i přesto, že zloděj útočil nožem.

K dramatické události došlo v brněnské Masarykově ulici v jednom z tamějších obchodů. Do prodejny si nakráčel suverénní třiačtyřicetiletý cizinec. Sebral zboží a myslel si, že má vyhráno. Jenže do cesty se mu postavil neohrožený sekuriťák, jenž se nebál ani nože. V přetahované uspěl, o čemž se přesvědčila i přivolaná hlídka městské policie.

Muž tou dobou ležel na zemi nedaleko pokladny. Jeden ze zaměstnanců jej přidržoval, aby neutekl. Strážníci ho tedy ihned zajistili a spoutali. Z kapsy jeho kabátu navíc viditelně vyčnívala čepel, nůž mu tedy opatrně vytáhli a odebrali z jeho dosahu,“ popsala mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivánková.

Jakmile bylo po všem, dali se strážci brněnského zákona do řeči s přítomnými svědky podívané. Hlídce potvrdili, že cizinec útočil bodným předmětem. „Strážníci tedy přivolali policisty, kterým podezřelého ze spáchání trestného činu předali,“ dodala Skřivánková. 

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jitka Koudelová

Štítky Brno, Cizinec, Nůž, Security

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Wes

Kdyby ho pachatel tím nožem zranil, nebo zabil, chtěl bych vidět, jak by se k odškodnění postavil majitel obchodu, když kvůli cizímu zboží je ochoten riskovat svůj život. V každé bance nebo peněžním ústavu mají doporučeno se s pachatelem nehádat a vydat mu co požaduje. Život a zdraví je vždy cennější, než nějaké věci nebo peníze.

Pondělí, 28. listopadu 2022, 13:36Odpovědět

Diskutér T.

Tak by to mělo vypadat a ne si nechat všechno líbit. Dobrá práce a zaslouží si pochvalu i tady!

Pátek, 25. listopadu 2022, 09:32Odpovědět

Vanda Kadeřábek

Ano, je to tak vzácný příklad statečnosti, že stojí za to o tom psát.

Čtvrtek, 24. listopadu 2022, 23:31Odpovědět

Nebojácný sekuriťák z Brna bojoval s cizincem, který útočil nožem. Zvítězil  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.