Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Došel mi sprcháč, vyvolával muž z jižní Moravy policistům

Zlomyslné telefonáty devětatřicetiletého muže z jižní Moravy potrápily v říjnu pracovníky tísňové linky 158. Hovory od neodbytného volajícího přicházely ve dne i v noci. Muž si policii stěžoval například na to, že mu došel sprchový gel a nemá se čím umýt.

Volající z Hodonínska vytočil číslo 158 minimálně osmasedmdesátkrát, a kdyby si pro něj policisté nepřišli domů, pravděpodobně by ve své zábavě pokračoval. Při hovorech vykládal operačním důstojníkům nedůležité informace. Trápil jej například fakt, že je příliš starý na vytočení linky bezpečí pro děti a zároveň příliš mladý na to, aby byl považován za seniora. „Nebo si stěžoval na to, že mu kvůli policii došel sprchový gel," informovala dnes policejní mluvčí Petra Ledabylová.

Pracovníci zlomyslného muže opakovaně upozorňovali, že zneužívá tísňovou linku. Ani poučení ale volajícímu nestačilo a hovorů se nechtěl vzdát. Po dvou týdnech si pro milovníka telefonování zašli policisté a odvedli jej na obvodní oddělení k podání vysvětlení. Podle Ledabylové nejde o ojedinělý případ. 

Policie není taxi služba

„Měsíčně přijmou operační důstojníci na jižní Moravě jedenáct tisíc hovorů, z toho přibližně třetina jsou telefonáty, které s tísňovým voláním nemají nic společného. Někteří volající si pletou policii s taxislužbou, kdy se dožadují převozu domů zejména v době, kdy jsou pod vlivem alkoholu," řekla Ledabylová.

Volající, kteří blokují tísňovou linku, jsou podezřelí ze zneužití tísňové komunikace. „Jejich jednání oznámíme Českému telekomunikačnímu úřadu, který je správním orgánem k projednání tohoto protiprávního jednání a může fyzické osobě uložit sankci až 200 tisíc korun," uvedla mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com/bssmadeit

Štítky policie, tísňová linka, zneužití, telefon, Jihomoravský kraj, tísňové volání, okres Hodonín, Český telekomunikační úřad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Došel mi sprcháč - myslím, že i policii došla trpělivost - BYLO BY DOBRÉ, KDYBY NA LINKU 156 155 158 TENHLE PITOMEC BYL POSAZENEJ TŘEBA NA TÝDEN, ABY SÁM ZAKUSIL, CO ZAŽÍVAJÍ PRACOVNÍCI NA TĚCHHLE LINKÁCH. Tak prvně jej zavřít do blázince - následná tučná pokuta a potom vyhostit bez telefonu NA SAMOTU U LESA KŘIVÁKA NEHORÁZNÝHO!!!!!

Úterý, 22. listopadu 2022, 08:13Odpovědět

Došel mi sprcháč, vyvolával muž z jižní Moravy policistům  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.