Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Řidič na jižní Moravě srazil dva chodce. Nadýchali všichni

Řidič osobního automobilu srazil v noci na dnešek v obci Březí na Břeclavsku dva muže, oba skončili v péči záchranářů. Všichni, včetně řidiče, nadýchali alkohol. Motorista měl kolem dvou promile, řekl mluvčí policie Petr Vala. Podle mluvčí záchranářů Michaely Bothové byla u jednoho z mužů zranění středně těžká a u druhého lehčí.

Nehoda se stala okolo jedenácté hodiny večer. Policie se věcí zabývá pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. „Řidič vozidla se střetl s chodci pohybujícími se na komunikaci. Neměli reflexní prvky, ale nemuseli je mít," uvedl Vala. Povinnost nosit reflexní prvky mají chodci za snížené viditelnosti mimo obec.

Podle Valy měl řidič kolem dvou promile alkoholu v dechu. Alkohol nadýchali i dva chodci. Jeden z nich měl přes jedno promile a druhý kolem 1,5 promile. „Jeden z mužů měl zranění středně těžkého charakteru a převezli jsme ho na urgentní příjem ve Fakultní nemocnici Brno. Druhý muž měl zranění lehčí a po ošetření jsme ho ponechali na místě," řekla Bothová.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv Brněnská Drbna

Štítky ČR, nehoda, zranění, alkohol, Jihomoravský, Jihomoravský kraj, úraz, okres Břeclav, Březí, Fakultní nemocnice Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič na jižní Moravě srazil dva chodce. Nadýchali všichni  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.