Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Brněnskému slepci sebral zloděj na zastávce speciálně vybavený mobil

Hodně za hranu slušného lidského chování zašel pachatel v moravské metropoli, který na autobusové zastávce ve Starém Lískovci okradl nevidomého Martina Davida. Slepce neposlouchal telefon, a tak se obrátil s prosbou o pomoc na muže, který seděl na lavičce. Neznámý se sice choval z počátku ochotně, jenže následně Martinovi mobilní zařízení sebral a utekl. Okradený nyní prosí o pomoc veřejnost, protože v telefonu měl zaplacených aplikací, které mu usnadňují život.

Martin je celý život kvůli svému zrakovému handicapu odkázaný na pomoc druhých. Nyní se mu vymstilo, že se dal do řeči s neznámým mužem na autobusové zastávce Dunajská. Pachatel nevidomého bezostyšně okradl. „Stalo se to v neděli. Měl jsem jet za kamarádem, ale ujel mi těsně před nosem autobus. V tu chvíli mi přestal fungoval hlasový výstup, a tak jsem se zeptal muže, který seděl na lavičce, zda by mi nepomohl,“ popisuje Martin, který se svým příběhem obrátil na redakci Drbny. 

Jakmile získal lapka telefon do ruky, už jej nepustil. Pomoci lsti zjistil heslo telefonu, když nevidomému namluvil, že jej potřebuje k dalšímu ovládání. Jakmile klíč k mobilnímu zařízení zjistil, odešel s telefonem pryč. Nešťastný Martin se rázem ocitl v nepříjemné situaci. „Jedná se o telefon značky Apple. Není to sice nejnovější model, ale mám tam mnoho aplikací, bez kterých se neobejdu. Například na rozpoznání barev či bankovek, které klidně stojí i pět tisíc korun. Prosím proto kohokoli, kdo dotyčného či situaci viděl, aby dal vědět policii,“ dodal David, podle nějž byl dotyčný v důchodovém věku, měl moravský přízvuk a s sebou táhl několik nákupních tašek. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Brno, Slepec, Mobil, Krádež, Martin David, Starý Lískovec, Apple, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Přibývá stále více hyen, nemám k tomuto případu, co dodat.....Okrást slepce - takového člověka musí stihnout opravdový boží trest!!!!

Neděle, 11. září 2022, 07:18Odpovědět

Brněnskému slepci sebral zloděj na zastávce speciálně vybavený mobil  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.