Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Zloději v Brně pobrali šperky za miliony korun a odjeli do lesa

Lup za miliony korun si odnesla skupina zlodějů, která v nočních hodinách zamířila do obchoďáku na severu moravské metropole. Dobře připravení kriminálníci měli spadeno na klenotnictví, z něhož v mžiku sebrali plata s drahými šperky. Poté ujeli do lesa.

Minimálně pět zlodějů se podle jihomoravských policistů vydalo o minulém víkendu do brněnských Řečkovic. Lidé v kuklách a kapucích zatarasili příjezdové cesty k tamnímu obchodnímu centru zapálenými pneumatikami a poté se skrz nouzový vchod dostali do přízemí budovy. „V ní zamířili přímo ke klenotnictví. Velkými kladivy rozbili vitríny a sebrali plata s vystaveným klenotnickým zbožím. Čtyři zloději pracovali, další pak s motorovou pilou v ruce byl připravený v případě potřeby zasáhnout," popsal ve středu policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Zlodějům stačilo několik desítek sekund na to, aby si šperky nacpali do tašek a zase odešli. Z klenotnictví zmizelo zboží za více než pět milionů korun. Podle kriminalistů zamířila maskovaná skupina do lesa směrem na Mokrou horu a Jehnice.

Pachatelé cestou ztratili několik platíček s odcizenými šperky. „V dané oblasti se podařilo nalézt také část vybavení, kterým se dostávali do vitrín. Vyšetřovatelé se domnívají, že v uvedených obcích nebo jejich okolí, by mohli mít připravené vozidlo, s kterým odjeli. Uvítají na tísňové lince 158 také případné informace o pohybu podezřelých osob či vozidla," řekl Malášek.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krádež, klenotnictví, zloděj, šperk, les, Brno, Řečkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Do lesíčka na čekanou.......nemám k tomuto řádění co dodat....

Neděle, 11. září 2022, 07:31Odpovědět

Zloději v Brně pobrali šperky za miliony korun a odjeli do lesa  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.