Počasí dnes22 °C, zítra17 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Mám v tramvaji tašku plnou jehel, vyšiloval brněnský šalinář

Velké překvapení čekalo na brněnského šalináře, když našel ve voze tašku. Při nahlédnutí do kabele spatřil několik injekčních stříkaček a měl co dělat, aby se nezranil. Použité potřeby narkomanů nakonec předal strážcům brněnského zákona, kteří v posledních dnech našli desítek jehel.

Strážníky přivolal všímavý pracovník dopravního podniku, když kontroloval vůz na konečné zastávce ve Starém Lískovci. Právě tam objevil bagáž, v níž se nacházelo hned osm jehel. Dal si dobrý pozor na to, aby se o náčiní drogově závislých nepíchl a zavolal hlídku městské policie. Ta mu sdělila, že v posledních dnech má kvůli narkomanům poradně napilno a zásilku si převzala k likvidaci. 

Od pondělních ranních hodin do středečního rána posbírali strážníci z brněnských ulic, trávníků, parků či různých zákoutí bezmála třicet aplikačních pomůcek, které se objevily hned v osmi městských částech,“ sdělila Markéta Skřivánková, mluvčí Městské policie Brno. 

Další zdravotnické pomůcky, jež slouží také lidem k tomu, aby se dostali do ráže, našly hlídky i na dalších místech. Jednalo se například o lokality nedaleko hlavního nádraží nebo oblast takzvaného Bronxu, která je domovem mnohých sociálně vyloučených. „Jednotlivé kusy strážníci odstranili například z Bašt, Moravského náměstí, Vrchlického sadu, Okružní, Dukelské, Černopolní, Tylovy, Ukrajinské, Synkovy, nebo třeba Šámalovy ulice. Strážníci všechny jehly a stříkačky uložili do sběrných boxů a převezli je k odborné likvidaci,“ sdělil Skřivánková. 


 

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jitka Koudelová

Štítky Brno, Jehly, Narkomani, Náčiní, Starý Lískovec, Bronx

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kateřina Slavíčková

Bóže,no! Nadelaji kvůli pár stříkačkám. Měli by si mravokárci uvědomit, že je 21. století a alkoholu a tabáku zvoní umíráček. Nyní si lidstvo vybralo něco jiného čím se odreagovava.

Čtvrtek, 8. září 2022, 22:28Odpovědět

Mám v tramvaji tašku plnou jehel, vyšiloval brněnský šalinář  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.