Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jižní Morava čelí migrantům. Za víkend přijela stovka Syřanů

Se stále vyšším počtem nelegálních migrantů se musejí v posledních měsících potýkat jihomoravští muži zákona. O víkendu jich v kraji objevili a zadrželi celkem 110. Podle policistů šlo především o mladé muže, kteří pocházejí ze Sýrie.

Více než stovku běženců pochytali policisté na jižní Moravě od minulého pátku do neděle. Na nelegální migranty narazili ve vlacích i ve volném terénu na Břeclavsku a Hodonínsku. „Jako je obvyklé při větších záchytech, se zpracováním jednotlivých případů nám pomáhají i jiné kraje," informoval policejní mluvčí Pavel Šváb s tím, že v jednom z případů pomohli běžence dopadnout také strážníci z Hodonína.

Počet v kraji zadržených nelegálních migrantů v posledních měsících stoupá. V květnu jich policisté odhalili čtyřiaosmdesát, v červnu 165 a v červenci 383. Policisté se na uprchlíky zaměřují na zelené hranici i hraničních přechodech. K odhalení běženců využívají také technické prostředky, jakými jsou detektor tlukotu srdce nebo auta vybavená termovizí. 

Stovky chycených migrantů za měsíc. Přijíždí jich stále více, hlásí policisté

Plné ruce práce s migranty mají v posledních týdnech jihomoravští policisté z cizineckého oddělení. Počty příchozích nelegálních běženců neustále rostou. Zatímco v květnu dorazila na jižní Moravu necelá stovka uprchlíků, za uplynulý měsíc jich...

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv redakce

Štítky policie, migranti, běženci, Sýrie, Jihomoravský kraj, Pavel Šváb, okres Břeclav, okres Hodonín, Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Emil Figl

Gran Moravia, Olomoucké Syrečky… Sýrařský průmysl se na Moravě jen tak tak drží, kvůli nelehké ekonomické situaci a zdražujícím cenám mléka. Je dobré, že dorazilo několik odborníku z prapůvodní kolébky sýrařského průmyslu, Sýrie. Doufám, že na našem pracovním trhu najdou uplatnění a zvýší kvalitu produkce moravských sýrů.

Úterý, 9. srpna 2022, 08:27Odpovědět

Diskutér T.

V každém druhém článku je zachycení migrantů - měla by pomoci policii i armáda a vypakovat je ihned od nás pryč i z jejich propagujícím islamismem a vražednými a lupičskými sklony. Máme tady dost svých problémů s jiným etnikem, natož živit další nefachčenky a povaleče z nekřestˇanské země - jaké mají asi vzdělání mladí migranti????

Pondělí, 8. srpna 2022, 16:53Odpovědět

Jižní Morava čelí migrantům. Za víkend přijela stovka Syřanů  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.