Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ženu zablokovali na silnici vyděrači. Vytáhli revolver a chtěli ji unést

Obchodní spor, ve kterém se nastřádaly několikamilionové dluhy, vyvrcholil na Vysočině pokusem o vydírání. Dva ozbrojení muži si počkali na dceru podnikatele z jižní Moravy a účty si chtěli vyřídit zablokováním jejího auta na silnici. Hrozí jim až dvanáct let za mřížemi.

Dvojice mužů nejprve sledovala vůz dcery podnikatele z Hodonínska. Když nastala vhodná chvíle, pomocí dvou aut ji na silnici na Havlíčkobrodsku zastavili. Po řidičce chtěli, aby vystoupila z auta. „Místo toho ale zavřela okénka a vozidlo se automaticky uzamčelo. Jeden z obviněných vytáhl revolver ráže 6 mm a s jeho pomocí boční okno rozbil. Otvorem pak nastříkal do auta pepřový sprej," popsal policejní mluvčí Pavel Šváb.

Do otvoru v okénku poté pachatelé strčili zbraň a vyděšené ženě vyhrožovali zabitím. Chtěli, aby si přesedla do jejich automobilu. Situaci zachránila posádka náhodného vozu. Výtečníci se nezvaných hostů zalekli a spěchali zavřít dveře od svých aut. Oběť využila situace a pohotově utekla ke kolemjedoucím, kteří ji odvezli a půjčili jí telefon.

„Zjištěné informace vedly k zadržení obou mužů, o to se postarali ještě týž den večer havlíčkobrodští kriminalisté. Oba výtečníci putovali zpět na jižní Moravu, po nezbytných procesních úkonech si vyslechli obvinění ze zvlášť závažného zločinu vydírání ve stádiu pokusu. Oběma hrozí v případě prokázání viny trest v rozmezí pěti až dvanácti let," řekl dnes Šváb.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, zásah, vydírání, silnice, Jihomoravský kraj, Kraj Vysočina, Pavel Šváb, okres Havlíčkův Brod, okres Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marek Götzinger

S tou 7.5J flobertkou Zoraki Streamer R1 jí tak maximálně mohli rozbít hlavu.

Čtvrtek, 21. července 2022, 17:54Odpovědět

Diskutér T.

Velmi dobrá práce policie - DIVOKÝ ZÁPAD MÁME NEČEKANĚ TADY........

Čtvrtek, 21. července 2022, 11:05Odpovědět

Ženu zablokovali na silnici vyděrači. Vytáhli revolver a chtěli ji unést  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.