Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Cizinci v Brně lovili z rybníka chráněné škeble po kilech

Skupina podezřele se chovajících cizinců vzbudila o víkendu pochybnosti u lidí, kteří se procházeli u rybníka ve východní částí Brna. Jak se ukázalo, trojice netrávila volný čas jen relaxováním a opalováním v zalesněné oblasti. V pytli si totiž měla v plánu odnést chráněné škeble.

K bulharsky hovořícím mladým lidem, kteří se nacházeli u rybníka v Mariánském údolí, přispěchali na výzvu brněnští strážníci. Na břehu našli pytel, do něhož si trojice vkládala předměty postupně vylovené z vody. Po prohlídce dokladů se strážníci zaměřili také na obsah vaku. „Ukázalo se, že cizinci čas u vody trávili lovením škeblí rybničních, které jsou však chráněné," popsal dnes mluvčí brněnských strážníků Pavel Šoba.

Škeblí různých velikostí nachytali cizinci celkem tři kilogramy. Odnést si je ale nestihli, jelikož je před strážníky vrátili zase zpět do rybníka. „Trojice je nyní podezřelá ze spáchání trestného činu. Případem se dále zabývají republikoví policisté," řekl Šoba.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv Drbny

Štítky strážníci, městská policie, škeble, rybník, Brno, Mariánské údolí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

MONULKA Mon

Diskuter T. Děkuji za Vaše slova. A to si představte, že mi jistá paní která tomu prohlížela. Doslova nadala, že nejsem normální volat na nekoho policii když si jen tak loví škeble. Nadala mi i přesto, když jsem jí vysvětlila že škeble jsou chráněné

Středa, 8. června 2022, 23:49Odpovědět

Diskutér T.

Přibývá nám v naší milé a malé zemi "pracujících cizinců - obchodníků", kteří velice dobře dokážou zjistit kde tzv. "ZLATO APAČŮ"....nemám k jejich jednání slov......ještě že jsou mezi námi dobří a všímaví lidé, kteří dokáží každou takovou nekalost zavčas nahlásit MP a není jim lhostejné, co bulharští "rybáři" páchají za trestnou činnost. Nevím, proč hledají škeble u nás, když jich mají u nich jistě dost.

Středa, 8. června 2022, 05:22Odpovědět

Cizinci v Brně lovili z rybníka chráněné škeble po kilech  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.