Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Mladík v Brně máchal rukama a ukazoval prostředníček. Dostal pouta

Při procházce v blízkosti autohlídky městské policie se nechal vyvést z míry mladý muž v Brně. Mladík, který se do centra moravské metropole vydal s více než dvěma promile alkoholu v krvi, na sebe strhl pozornost vykřikováním nadávek i ukazováním vulgárních gest.

Třiadvacetiletý muž se procházel v časných ranních hodinách brněnskou Minoritskou ulicí. Ve chvíli, kdy mu cestu zkřížil vůz s posádkou tvořenou strážníky, začal dotyčný z ničeho nic vykřikovat vulgární urážky. Ke svému slovnímu projevu navíc přidal ještě vztyčený prostředníček. Jeho chování nenechala hlídka jen tak. 

„Strážníci vystoupili ze služebního vozidla a zajímali se o důvody jeho chování. K těm nic neuvedl a navzdory zákonným výzvám odmítl prokázat svoji totožnost. Poté přece jen sdělil jméno i příjmení, ale zároveň dodal tři odlišná data narození," popsal mluvčí Městské policie Brno Pavel Šoba.

Muž byl již od pohledu značně opilý a ke strážníkům se choval čím dál agresivněji. Pokusil se utéct a protože nebezpečně máchal rukama, dostal na ně želízka. Ani pak se ale podle Šoby nedokázal ovládat a rušil noční klid. „A protože dechová zkouška přinesla hodnotu přes dvě promile, za asistence hlídky zamířil na záchytnou stanici," vysvětlil mluvčí.

Mladík je nyní podezřelý ze znevážení úřední osoby a dalších prohřešků.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky městská policie, strážníci, opilost, doprava, kontrola, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Tak na záchytce může ukazovat za placené nocování co chce. Že není hanba takovým opilým ubožákům - neví, co je práce u policie a hodnotí jejich zodpovědnou práci svým ubohým gestem, divím se, že měl ještě sílu vůbec zvednout ruku k provedenému gestu.....

Neděle, 5. června 2022, 07:53Odpovědět

Mladík v Brně máchal rukama a ukazoval prostředníček. Dostal pouta  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.