Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ženě z Brna sjelo auto z kopce. Musela to být technická závada, tvrdila

Žena v Brně měla krušné odpoledne, když našla své auto nabourané cizí škodovkou. Auto s odjištěnou ručkou se nejprve pokusila odtlačit, ale zjistila, že není dost silná a přivolala si na pomoc policejní hlídku. Majitelka škodovky se ohrazovala technickou závadou.

Řidička v Líšni řešila nečekaný problém, když chtěla včera odpoledne odjet svým autem, které zaparkovala v kopci. Při cestě k vozu totiž objevila druhé auto těsně nalepené na jejím nárazníku. Žena prozřetelně zareagovala a přes okno zkontrolovala ruční brzdu cizího automobilu. Nezatáhnutá ručka znemožnila řidičce odjet, aniž by se cizí škodovka nerozjela z kopce dolů a nenabourala.

„K odtlačení neměla žena sílu, takže se s prosbou o pomoc obrátila na městskou policii. Strážníci zjistili, že škodovka patří šestatřicetileté ženě, která bydlí poblíž, a požádali ji, aby se k autu dostavila,“ popsal mluvčí Městské policie Brno Pavel Šoba.

Majitelka na místo za chvíli přišla a se škodovkou vycouvala. Oběma řidičkám se ulevilo, když zjistili, že jejich auta nejsou po nárazu odřená ani jinak poničená. Na závěr se přivolaná žena strážníkům dušovala, že brzdu zatáhla a musí se jednat o technickou závadu.

„Hlídka tedy přidala doporučení, že nejen na vozidle zaparkovaném v kopci je nejlepší variantou kombinace zatažené ruční brzdy a zařazené rychlosti. Při pouhém zatažení ruční brzdy se parkovací mechanismus převodovky navíc zbytečně namáhá,“ dodal Šoba.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Brno, parkování, problém, ruční brzda, kopec, Líšeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marcel Syrovec

Měl jsem dvě Škody Octavia III rok výroby 2014 a u obou se zničila ruční brzda. Jak je tam ten čudlík, která se prstem zatlačí pro uvolnění ruční brzdy, tak se vyráběl z nějakého nekvalitního plastu a ulomily se mu tam zarážky. Ruční brzda je pak nefunkční a musí se kvůli malému kousku plastu vyměnit celá. To jsem nikdy ruční brzdy nevytahoval na maximum.

Sobota, 7. května 2022, 09:09Odpovědět

Ženě z Brna sjelo auto z kopce. Musela to být technická závada, tvrdila  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.