Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Muž z Brněnska si z Polska vozil léky na výrobu pervitinu. Rozpouštěl je přímo v autě

Sháněním léků u polských sousedů si pravidelně vydělával muž z Brněnska. Výrobou pervitinu si podle jihomoravských kriminalistů přišel nejméně na půl druhého milionu korun. Klec spadla ve chvíli, kdy si na pendlera vracejícího se se zakoupeným zbožím počkali policisté.

Minimálně od října loňského roku si jezdil jednatřicetiletý muž z Ivančicka pro léky do Polska. Při jedné z pravidelných cest, kterou absolvoval s čtyřiatřicetiletou ženou a osmiměsíčním dítětem, ho u Tetčic překvapili policisté.

Kromě potřeb pro výrobu drog měl u sebe hříšník také kanystr s tekutinou. „V ní už muž, který ještě nebyl trestaný, během jízdy rozpouštěl v zahraničí získané léky, za které zaplatil v přepočtu padesát tisíc korun. Roztok chtěl okamžitě po příjezdu domů použít k výrobě drogy," popsal mluvčí jihomoravských policistů Bohumil Malášek.

Ve voze našli policisté skoro tři sta tisíc korun v hotovosti a dva a půl gramu pervitinu, který ve volném čase prodával. Drogou platil také lidem, kteří jej do Polska vozili. „Vedle v autě zadržené čtyřiatřicetileté ženy to byl i její o tři roky mladší druh. Kriminalisté u všech provedli domovní prohlídky," informoval Malášek s tím, že kromě pervitinu zajistili policisté v bytech také marihuanu a šedesát tisíc korun.

Muže i jeho dva komplice nyní kriminalisté stíhají pro nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, drogy, kriminalisté, pervitin, metamfetamin, Brněnsko, Polsko, výroba, Tetčice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž z Brněnska si z Polska vozil léky na výrobu pervitinu. Rozpouštěl je přímo v autě  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.