Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Myslela, že investuje do kryptoměn. Důchodkyně z Brněnska přišla o tři čtvrtě milionu korun

Čekala výhodné zhodnocení naspořených peněz, nakonec ale přišla o statisíce korun. Údajná investice do kryptoměn přišla draho starší ženu z jižní Moravy. Neznámý podvodník jí totiž z účtu převedl skoro tři čtvrtě milionu korun.

Že je možné letité úspory využít k investici do kryptoměn, zaujalo devětašedesátiletou ženu z Brněnska. Seniorka našla lákavý inzerát na internetu, po jehož přečtení neváhala kontaktovat virtuální bankéře. Ti jí poradili, aby si do svého počítače instalovala software na vzdálenou správu zařízení a poskytla jim údaje ke svému účtu. 

„Tím se zatím neznámému pachateli otevřela cesta k jednostranným obchodům. Podvodník si založil jejím jménem několik účtů, jejichž prostřednictvím převáděl různé částky do kryptroměn," popsal mluvčí jihomoravských policistů Bohumil Malášek s tím, že než překvapená žena podvod odhalila, přišla téměř o tři čtvrtě milionu korun.

Před podvodnými internetovými inzeráty policisté dlouhodobě varují. Problémové jsou nabídky investic i prosby údajných vojáků či lékařů o peníze. Za pomoci navázání důvěry vylákávají podvodníci ze svých obětí i stovky tisíc korun. „Úspěšnost jejich dopadení je bohužel naprosto minimální. Většina končí v zahraniční a stopy vedou do zemí, se kterými nemá Česká republika policejní ani justiční spolupráci. Často se jedná o africké země,“ sdělil Stanislav Kovárník, vedoucí oddělení kybernetického oddělení Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje. 

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com/WorldSpectrum

Štítky kryptoměna, podvod, policie, internet, Brněnsko, investice, Jihomoravský kraj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Když zena v takovým věku neumí zacházet s internetem, tak, at radsi pece doma buchty....ale myslám, že je to pouhá hladnost.....

Sobota, 30. dubna 2022, 08:36Odpovědět

Myslela, že investuje do kryptoměn. Důchodkyně z Brněnska přišla o tři čtvrtě milionu korun  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.