Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Notorický zloděj z jižní Moravy potrápil policisty. V minulosti už byl dvacetkrát trestaný

Kriminalisty v Brně potrápil notorický zloděj, který s pácháním trestné činnosti nešetřil. Jeho doménou se staly především krádeže. Muž byl v minulosti více než dvacetkrát trestaný a teprve před necelým rokem opustil brány věznice. Nyní mu policisté prokázali šestatřicet dalších skutků.

Bohatou minulostí neskončilo řádění pětačtyřicetiletého muže z jižní Moravy. Ten na sebe upozornil před měsícem, když policistům na jižní Moravě ujížděl v bavoráku. Po smyku bočně havaroval do projíždějícího nákladního auta a s vozidlem skončil v plotě. „Šofér, který byl v hledáčku policistů především pro krádeže, měl pozitivní test na drogy," informoval dnes policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Ukázalo se, že je muž zkušeným zlodějem, který se projevoval především na Znojemsku, Břeclavsku a Brněnsku. Od loňského října mu kriminalisté prokázali už šestatřicet skutků a viní jej z devíti přečinů. Nejčastěji kradl, stíhaný je ale také pro ublížení na zdraví, ohrožení pod vlivem návykové látky i nedovolenou výrobu omamných látek. 

Na Znojemsku vykradl zloděj například odstavenou dodávku i s doklady a kreditní kartou majitele, ze které vysál sto padesát tisíc korun. Na čtvrt milionu korun si přišel výpravou do potravinářské provozovny v Pohořelicích. Zmocnil se i několika automobilů, které používal a poté odstavil.

 „V penziónu ve Vranovicích odcizil jízdní kolo, několik desítek krabiček cigaret a malou sbírku současných a historických bankovek a mincí. Potěšila jej i z trezoru odcizená nemalá finanční hotovost," popsal Malášek. Kriminalisté notorickému hříšníkovi prokázali také obchod s drogami. Nyní čeká na trest ve vazbě a policisté zjišťují, zda nemá na kontě více přečinů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, trestný čin, krádež, zloděj, Jihomoravský kraj, Brno, drogy, BMW, okres Znojmo, okres Břeclav, Brněnsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Notorický zloděj z jižní Moravy potrápil policisty. V minulosti už byl dvacetkrát trestaný  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.