Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nezaměstnaná narkomanka z jihu Moravy má po podnikání s léky. Našla ji policie

Více než pět let se věnovala lukrativnímu ale nelegálnímu podnikání jednatřicetiletá žena z Břeclavska, která na internetu prodávala návykové léky. Neměstnanou ženu, jež je sama náruživou uživatelkou léků i pervitinu, ale nyní chytili policisté, kteří si posvítili i na její klientelu.

Od roku 2016 se jihomoravská podnikatelka věnovala prodejem návykových a psychotropních látek. Zboží nabízela na diskuzních fórech, kde slavila úspěch. Díky tomu si přišla na více než milion korun. V posledních době ale čelila zvýšenému zájmu policistů, kteří nakonec drogovou dealerku navštívili u ní doma. 

Při domovní prohlídce kriminalisté objevili kromě jiného téměř třicet tisíc tablet léků na spaní a k uklidnění. Tato léčiva obsahují psychotropní látky, jejich výdej je vázán na lékařský předpis a k nakládání s nimi je potřeba zvláštního povolení,“ sdělila mluvčí jihomoravských policistů Petra Ledabylová.

Se zákazníky si žena vyměňovala zprávy přes email, prostřednictvím kterého se domluvila na všem potřebném. Platit bylo možné dobírkou nebo převodem na účet. Kriminalisté také zjistili, komu nepovolené medikamenty prodávala. Ví o 101 lidech. Jeden ze zákazníků si díky tomu přišel na tři tisíce tablet na spaní.

Vyšetřovatel ji dnes obvinil ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který jí v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na 12 let. Obviněná bude stíhána na svobodě,“ dodala Ledabylová.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv Drbna

Štítky Policie, drogy, Prodej, Břeclavsko, Morava, okres Břeclav, podnikání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nezaměstnaná narkomanka z jihu Moravy má po podnikání s léky. Našla ji policie  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.