Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Brně utíkal pobodaný muž před útočníkem s nožem. Schoval se k překvapenému řidiči do auta

K dramatické události došlo v brněnských Židenicích, kde z ničeho nic vyběhl na ulici zakrvácený muž, kterého ve spánku pobodal nájemník. Zraněný po útoku vyběhl před dům, sedl do auta k překvapenému řidiči, díky němuž před útočníkem ujeli a oběť se dostala včas na operační sál. Případ nyní vyšetřují policisté.

Událost, která se odehrála poslední březnový pátek a o níž dnes informovali jihomoravští policisté, nabídl hned několik dramatických momentů. Muž skončil po útoku v bytové jednotce pobodaný, když na něj nožem zaútočil ve spánku sedmadvacetiletý agresor. Oběť ale utekla na ulici, kde objevila stojící za auto. Tam motorista zrovna čekal, až dokončí práci popeláři a uhnou s kukavozem. Přitom k němu znenadání přiskočil cestující.  

Sotva stačil překvapený řidič auto zevnitř uzamknout, přihnal se k autu agresor a začal lomcovat klikou. Řidič, shodou okolností lékař, z místa odjel a převezl zraněného do nedaleké Vojenské nemocnice v Brně. Tam se muž podrobil operaci, která mu zachránila život,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Násilník se následně vrátil zpět do bytu a sám přivolal policejní hlídku, která na místo dorazila a začala s vyšetřováním. Ukázalo se, že oběť po ataku neměla zrovna nejlepší vztahy s ostatními lidmi z bytových jednotek. Vyšetřovatelé uvedli, že se napadený choval vůči obyvatelům bytu značně nestandardním způsobem, což vzbuzovala u všech obavy.

Muž, který nyní čelí trestnímu stíhání, ani nikdo jiný však nezavolal na linku 158 o pomoc. Na místo toho oběť, která spala, ráno bodnul. Je stíhán vazebně pro zvlášť závažný zločin vraždy ve stádiu pokusu, v případě odsouzení mu hrozí až dvacetiletý pobyt za mřížemi,“ dodal Šváb.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Brno, Pobodání, Policie, Nůž, Židenice, Pavel Šváb, Vojenská nemocnice Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Geňa Ramos

trapny vubec to tak neni

Čtvrtek, 14. dubna 2022, 18:38Odpovědět

V Brně utíkal pobodaný muž před útočníkem s nožem. Schoval se k překvapenému řidiči do auta  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.